На 10ти октомври около 23 часа в град Сунгурларе беше

...
На 10ти октомври около 23 часа в град Сунгурларе беше
Коментари Харесай

ДПС с декларация на Централния предизборен щаб

" На 10ти октомври към 23 часа в град Сунгурларе беше пребит в дома му брачният партньор на председателката на Младежко Движение за права и свободи Сунгурларе Димитрина Събева, която е член на предизборния екип на претендента на Движение за права и свободи за кмет на община Сунгурларе Хатидже Георгиева. Три лица нахлуват в дома му с крясъци „ Ние нали предупредихме брачната половинка ти да не се занимава с политика. “ и „ Каква работа имате вие българите в Движение за права и свободи при тези турци? “. Следва тежък побой... Централният избирателен щаб изрично стачкува против този акт на принуждение, който опорочава цялата предизборна акция и подставя под подозрение честността на изборите и демокрацията в страната ". Това се споделя в специфична декларация на Централния избирателен щаб на Движение за права и свободи. В нея написа още: 

" Вече 30 години Движение за права и свободи води политика на приемливост, взаимно почитание сред другите религиозни групи. Нашата партия сплотява българи, турци, роми - всички етноси. Вярваме, че това е верният път на модерна, европейска България.

Призоваваме органите на Министерство на вътрешните работи неотложно да издирят и заловят  извършителите на това грозно хулиганско действие с етнически темперамент. Едновременно с това ние заявяваме, че това закононарушение е директен резултат от насаждания от националистите език на омразата и  етническото опълчване в обществото. Основната отговорност за това носи ръководещата партия ГЕРБ!

Многократно сме предупреждавали управлението на ГЕРБ, че включването на националистите във властта ще докара рано или късно до етническо напрежение. Овластяването на националистите, което ГЕРБ направи, е овластяване на езика на омразата. Искаме да напомним на Гражданите за Европейско Развитие на България, че това не е европейският път на България!  

Длъжни сме да предупредим европейските институции, както и посланиците на европейските страни за последствията от водената политика на ненавист и овластяване на екстремизма и ксенофобията. Движение за права и свободи ще продължи да отстоява мирния път и политиката на заедност сред всички етноси в страната ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР