На 10-ти декември след седеммесечно прекъсване американската компания Блу Ориджин

...
На 10-ти декември след седеммесечно прекъсване американската компания Блу Ориджин
Коментари Харесай

Космическият кораб Ню Шепърд на Блу Ориджин ще лети на 10-ти декември

На 10-ти декември след седеммесечно спиране американската компания Блу Ориджин ще изстреля суборбиталния галактически транспортен съд “Ню Шепърд ”. 

По информация от компанията, стартът е плануван за 16:30 ч. българско време. Метеорологичните условия се обрисуват да са удобни. Корабът ще придвижва научни опити и хиляди пощенски картички като част от неправителствената самодейност Clubs for the Future. Изстрелването ще бъде предавано в действително време на сайта https://www.blueorigin.com

Това се обрисува да е предпоследният безпилотен полет на “Ню Шепърд ”, преди Блу Ориджин да се осмели да изпрати хора в космоса. След още една безпилотна задача ще бъде качен и човек. Първоначално компанията предвиждаше първите пилотирани полети да са факт през 2017, след това през 2018, а по-късно през 2019 година. Изглежда, че няма да забележим пилотирана задача и тази година, само че най-малко се доближаваме крачка по крачка към това. 

Блу Ориджин е директен съперник на компанията Върджин Галактик на Ричард Брансън. Върджин Галактик организира пилотиран галактически полет през февруари тази година, като в космоса летяха трима души, в това число и първата комерсиална астронавтка Бет Моузес. Понастоящем корабът на Върджин “Юнити ” бива оборудван с нова кабина и се чака в края на годината да бъде изпратен на космодрума Спейспорт Америка в Ню Мексико, където ще приключи изпитателната си стратегия. 

Кадър от полета на “Ню Шепърд ” през май. Photo credit: Blue Origin

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР