До 31 май продължава кампанията на Фондация Четири лапи и

...
До 31 май продължава кампанията на Фондация Четири лапи и
Коментари Харесай

Фондация Четири лапи и район Средец с кастрационна кампания за бездомни котки

До 31 май продължава акцията на Фондация " Четири лапи " и регион " Средец " за кастриране на бездомни котки. В програмата могат да се кастрират бездомни котки единствено от територията на регион " Средец ".

От " Четири лапи " поучават хората, които желаят да заведат бездомно коте за кастрация в клиниката, която е ситуирана на територията на конната база в Борисовата градина, да следват няколко стъпки -  да слагат животинчето в независима клетка или капан за хуманно залавяне; да покрият клетката, с цел да се минимизира напрежението за животното; 12 часа преди интервенцията котето не би трябвало да приема вода и храна.

Пред Радио София Весела Василева от екипа на фондация " Четири лапи " изясни, че кастрацията на бездомните котки удължава живота им.

" Когато се отстранен всички хормонални въздействия, цялата тежест за бездомна котка без непрекъснат източник на храна да отглежда дребни, тогава може да намалее риска от съдбовен край за тях, да се усили фрапантно качеството на живот, да се понижи шанса те да се разболеят от безчет болести. По човечен метод им оказваме помощ да имат по-качествен и по-дълъг живот ", сподели Весела Василева.

24 часа след интервенцията, попечителите могат да си вземат животните.

Желаещите да оказват помощ на бездомна котка да бъде кастрирана би трябвало да запишат час в мобилната клиника на фондацията от понеделник до петък, от 9.00 до 17.00 часа на телефон: 0885219929.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР