На 10 ноември премиерът Бойко Борисов ще посочи 23-ия министър

...
На 10 ноември премиерът Бойко Борисов ще посочи 23-ия министър
Коментари Харесай

Време е финансист мениджър да лекува болното здравеопазване

На 10 ноември министър председателят Бойко Борисов ще уточни 23-ия министър за 27 години народна власт.

Министър Владислав Горанов сложи най-точната диагноза - системата е неефективна, натоварена с упования, краде се доста, има персонални и корпоративни ползи

Между 77 и 982 дни е най-кратката и най-дълга служебна кариера за здравен министър България от 1990 година насам. Постът е прекомерно рисков и по тази причина отново стана настоящ оня анекдот за опашката пред здравното министерство, където мъж питал защо се редят толкоз доста хора. “За назначение на министър, само че опашката върви бързо! ” На 10 ноември министър председателят Бойко Борисов ще разгласи решението си кой ще е 23-ият от тази опашка.

В Народното събрание вървят залози, пуснаха се директни спекулации, завъртяха се имена. Не на доста, само че на качествени лекари. Проф. Генчо Начев, доктор Мирослав Ненков, доктор Петър Москов, доктор Дариткова, доцент Ангелов... Достойни експерти, които от години пациентите слагат в лигата на “24 часа ” “Лекарите, на които имаме вяра ”.

Дали обаче през днешния ден е задоволително да имаш здравно обучение, с цел да излекуваш болното опазване на здравето на България?

Вероятно този въпрос ще си задава и министър председателят Борисов през идната седмица, когато ще търси заслужен заместител на проф. Николай Петров.

Една от най-точните диагнози на протичащото се в опазването на здравето в четвъртък сложи финансовият министър Владислав Горанов - системата е натоварена с доста упования и доста неефективност, опазването на здравето ни е пропито от персонални и корпоративни ползи и че се краде доста.

Дали Народното събрание ще послуша Горанов и ще стартира спор измежду обществото какъв запас е необходим, с цел да се финансира задоволително българското опазване на здравето?

На въпросите, които финансовият министър сложи, най-хубавите отговори би могъл да даде единствено финансист. Защото е безусловно прав Горанов, че не е наложително здравният министър да е доктор по обучение.

И в случай че министър председателят открие мениджъра, който да излекува болното ни опазване на здравето, той би трябвало да има задоволителен имунитет, с цел да не се болести от лобита, корпоративни ползи или фамилни недостатъци. /24chasa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР