Н якой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората.

...
Н якой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората.
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Огромно желание за власт, някои с цената на престъпление

Н якой желае да ръководи страната, изкривявайки волята на хората. Това са позорни феномени в политическия ни живот. Огромно е желанието да се влезе във властта от някои, в това число с цената на закононарушение, ние ще противодействаме на това.

Това разгласи вътрешният министър Бойко Рашков във връзка изнесените в сряда схеми за избирателен напън върху жители за кого да гласоподават. Той добави, че всекидневно постъпват такива сигнали, даже и до него самия.

Рашков приказва пред публицисти по време на конференция, в която взе участие специфичният представител и координатор за битката с трафика на хора към ОССЕ (Организация за сигурност и съдействие в Европа) Валиант Ричи. Той е на посещаване у нас, като визитата е за да се разиска отговора на страната ни във връзка с трафика на хора, да се дават рекомендации и да се обменят положителни практики.
 Бойко Рашков и Валиант Ричи
"Определени политически сили се пробват за следващ път да организират "изборна акция " с напън върху гласоподаватели. Било представители на компании с по-голям брой на чиновници, където надали не слагат взаимозависимост за оставането на работа с това, за кого ще гласоподават. Било прилепяне на някои български жители от известни етноси със същата цел ", сподели още Рашков.

Вътрешният министър разяснява и отстраняването на шефа на пловдивската полиция Йордан Рогачев.

"Няколко ръководители на служби, след стъпването в служба на служебното държавно управление, излязоха в дълготраен неплатен отпуска. Директорът на пловдивската дирекция е излязъл в отпуска по болест, а в този момент е излязъл в отпуск по майчинство до есента. Поради съществуването на изискуемите в закона учредения и обстоятелства във връзка с него е почнало дисциплинарно произвеждане. Как ще завърши, може да каже единствено проверяващия екип, аз не мога да кажа. Временно е назначен различен шеф. Дирекцията в Пловдив сега работи обикновено и без да бъде ръководена от излезлия в майчинство Рогачев. Още преди месец са арестувани няколко чиновници от едно районно ръководство там, които са упрекнати в осъществяване на закононарушения. И е доста необичайно излезлият в дълготраен отпуск да не знае какво се прави в едно от подчинените му районни ръководства. Само заради обстоятелството, че не знае, явно не му е там мястото ", счита Рашков.

Рогачев е краткотрайно отхвърлен от служба. Със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков против него е почнало дисциплинарно произвеждане. Според Рогачев повода за отстраняването му е "системно отсъствие на работа ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР