Мюнхенската прокуратура в неделя потвърди, че следователи са прехванали телефонни

...
Мюнхенската прокуратура в неделя потвърди, че следователи са прехванали телефонни
Коментари Харесай

Мюнхенската прокуратура потвърди, че екоактивисти са били подслушвани

Мюнхенската прокуратура в неделя удостовери, че следователи са прехванали телефонни диалози на членове на немската организация за отбрана на климата " Последно потомство ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Окръжният съд в Мюнхен е издал заповеди против членове на групата по съмнение в основаване и поддръжка на незаконна организация, в това число и за подслушване на телефонни диалози.

Този ход е провокиран от растящата угриженост по отношение на радикалните тактики на групата за привличане на внимание към рецесията с климата и с това, че по време на някои от протестните им акции са нанасяни вреди на частна благосъстоятелност. Активистите споделят, че ще вземат на прицел богатите, с цел да бележит, че климатичната злополука е " провокирана основно от богатите ".

Подслушването е било осъществено от баварската престъпна полиция по прокурорско разпореждане.
Наскоро в. " Зюддойче цайтунг " заяви, че в границите на няколко месеца са били прехванати голям брой диалози сред екоактивистите и публицисти.

 Германската полиция организира огромна интервенция против екодвижението Германската полиция организира огромна интервенция против екодвижението " Последно потомство "

Трябва да е ясно, че разпорежданията не са били ориентирани против публицисти, сподели представител на прокуратурата. Те обаче са били наранени от ограниченията поради диалози с титуляри на следени телефонни номера.

От канцеларията на основната прокуратура са показали, че ограниченията подхождат на естеството на обвиняванията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР