Мюнхен. Цените на употребяваните коли се увеличават - според AutoScout24,

...
Мюнхен. Цените на употребяваните коли се увеличават - според AutoScout24,
Коментари Харесай

Употребяваните автомобили са по-скъпи от всякога

Мюнхен. Цените на използваните коли се усилват - съгласно AutoScout24, използвана кола ще коства приблизително съвсем 23 000 евро в Германия през юли 2021 година, което е рекордно високо равнище. През последните няколко години ценовата наклонност беше много сходна - цените се покачваха през зимата и леко падаха през лятото. Но във времената на коронакризата трансформира нещата през тази година. Употребяваните транспортни средства в този момент костват с към 3000 евро повече, в сравнение с през юли 2020 година

Експертите на AutoScout24 виждат повода за антицикличното увеличение на цените в арестуваното търсене на потребителите вследствие на корона блокирането, в тесните места в производството на нови коли /недостига на чипове например/ и в увеличеното значение на автомобила в живота на хората, което също беше насърчено от пандемията.

„ Това е сума от по-малки и по-големи резултати от предходните блокировки, които предизвикват внезапно повишаване на цените на използвани коли сега “, споделя Стефан Шнек, началник продажби в Германия в AutoScout24. Например, неналичието на чипове играе значима роля, тъй като на някои места е парализирала производството на нови коли. “

" Освен това има потребност от наваксване от страна на потребителите, което се дължи на второто блокиране напролет на тази година и което в този момент нахлува на пазара. Това нараснало търсене на използвани транспортни средства тласна цените още веднъж нагоре през юли. " Лизинговият бизнес, който също е повлиян от рецесията, покачва цените. Тъй като заради компликации при производството по време на първото блокиране, няма връщане на лизинг и коли чартърен.

„ Тъй като нямаше задоволително нови коли за връщане, договорите за лизинг постоянно се удължаваха, вместо да се заменят транспортните средства за нови коли, както нормално “, изяснява Стефан Шнек.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР