Мюнхен, Германия. Екип на от мястото на събитието. Ако искате

...
Мюнхен, Германия. Екип на от мястото на събитието. Ако искате
Коментари Харесай

Тествахме новата баничарка на Volkswagen, която е с технологии от Golf Mk8

Мюнхен, Германия. Екип на от мястото на събитието.

Ако желаете повече пространство, в сравнение с във VW Golf, то сигурно можете да се замислите за това, което предлага Caddy 5. Автомобилът има сходно качество и идентични технологии, само че в по-просторен и удобен пакет. В това се убедихме по време на един от последните проби за годината, който компанията от Волфсбург, организира в Германия. Наш екип беше на мястото на събитието и в този момент ще ви разкажем за първичните си усещания от новото Caddy на VW.

Основната смяна във външността на колата е забележима от пръв взор. Този автомобил към този момент мъчно може да се назова " баничарка ", макар че носи положителните функционални особености на този вид коли. Стилните линии разделят Caddy 5 от съперниците, до момента в който практичните елементи вътре ясно ни подсказват, че това е повсеместен фамилен комби автомобил с повече пространство. С намаляващия избор, предлаган в така наречен MPV клас, за купувачите, които се нуждаят от подобен вид кола, с цел да транспортират оптимално количество пасажери и багаж по едно и също време, би трябвало да кажем, че новото Volkswagen Caddy 5 би било съвършен избор.

 Тествахме новата

Пътническото Caddy е основано на най-малкия лекотоварен модел от гамата търговски транспортни средства на VW - новото Caddy Cargo. За това пето потомство обаче " баничарката " се е възползвала от технологиите и инженерството на най-новия Golf Mk8. По този метод от компанията обезпечават на колата задвижване, което е по-подобно на лек автомобила от всеки път.

Отвън Caddy към момента има типично сходен на фургон корпус и това се прави за да се максимизира пространството вътре, само че детайлите са по-гладки, добавени са стилни детайли, а броните, фаровете и задните светлини са аналогични с тези на последните леки коли на марката.
 Тествахме новата

Тънките фарове имат жанр, сходен на този на най-новия Golf, а минималистичният дизайн прави новото Caddy да наподобява съвременно. Отзад, усилието за възстановяване на аеродинамичната успеваемост е обвързвано с изправена задна врата и с леко понижаваща се линия на покрива. Логото на модела, инсталирано върху багажника, е още една част, заимствана непосредствено от Golf.

Вътре арматурното табло е релативно изправено, като това се прави за да се реалокира така наречен кокпит допустимо на първо време и по този метод да усили оптимално товароносимостта и пространството обратно. Един от минусите е относително огромното количество по-твърда пластмаса, само че, както към този момент споменахме, VW е присъединила тук доста от най-новите технологии от Golf Mk8.
 Тествахме новата

Уредите са напълно цифрови и впечатляват с отлична информативност. Информационно-развлекателният екран е 10-инчов и е сензорен. Като цяло приборите на новото Caddy са компилация от най-хубавите модели на VW. Новото Caddy разполага и с плъзгащи се регулатори на температурата, които са инсталирани в жлеб под сензорния екран, само че на процедура те са малко по-неудобни за потребление в придвижване, изключително в случай че желаете да настроите тънко температурата в салона.

Вътре има единствено няколко механични бутона, а всичко останало е сензорно. По този метод вътрешното пространство наподобява минималистично и много футуристично. Иначе е извънредно елементарно да се настаните комфортно на мястото на лидера, а с помощта на високия таван, вътре има задоволително шир. Интериорът и с пет, и със седем места предлага положително настаняване за пасажерите. Достъпът до задната седалка е оптимално улеснен от новите плъзгащи се порти.
 Тествахме новата

А когато отворите огромната врата на багажника ще бъдете посрещнати от обстойно товарно пространство с квадратна форма. Задният диван е преносим, в случай че имате потребност от оптималната повърхност за товар, той елементарно се прибира в пода. Тези седалки са олекотени спрямо предходното потомство на Caddy, само че от това комфортът на пасажерите не страда ни минимум.

Що се отнася до моторите, карахме 2.0 TDI - дизелов мотор с мощ 101 к.с., който се чака да бъде най-продаваният в гамата. Този, относително огромен размер значи, че оптималният му въртящ миг от 280 Нм е разполагаем още от ниските обороти. Колата демонстрира мощта си още при 1 400 об/мин. Моторът е екипиран с два катализатора и с двойно дозиране на Ad blue.
 Тествахме новата

Докато карахме Caddy, останахме прелестно сюрпризирани от доста усъвършенстваната шумоизолация на борда. Двигателят се чува при ускоряване, само че шумът надалеч не е мощен, до момента в който шестстепенната ръчна скоростна кутия има типичното солидното чувство на добре познатите ни трансмисии на VW.

Седемстепенният автоматик е доста добре комбиниран с мотора, превключва предавките гладко и без придръпване, като само извънредно дребният скоростен лост, който не е механично обвързван с трансмисията не ни хареса, само че това несъмнено е въпрос на усет. Като цяло, що се отнася до ръководството, то може да се смята за пример в този клас.
 Тествахме новата

Новото Caddy се предлага в два разновидността - товарен и пътнически, всеки от които в две разновидности - къса и дълга база. Всички те се характеризират с нагоре описаните преимущества, като това се дължи на новата платформа и на осъвремененото задно окачване. Още от достолепията на новото Caddy, което би трябвало да споменем са доста по-широката странична врата при удължената седемместна версия Maxi.

При товарния вид на удълженото Caddy едното от двете побиращи се във вътрешността евро палета може да се натовари точно през страничната врата. За пътническите разновидности пък тази огромна плъзгаща се врата е доста по-удобна при влизане и излизане на втория и трети ред седалки. Тя е цели 84 см. При общоприетата петместна версия вратата е с досегашната ширина от 70 см.
 Тествахме новата

Новост е и, че там (в товарната къса база) също се събират две евро палета. Това се реализира с помощта на по-широкото място сред арките на задните колела. В предходното Caddy влизаше единствено едно пале по дължина, а в този момент се събират две, напречно сложени. При пътническото " късо " Caddy още веднъж поради разширените арки, мястото на задния диван е доста по-просторно.

Като цяло новото Caddy е един отличен многофункционален автомобил, подобаващ, като за фамилии, по този начин и за дребния и наблюдаван бизнес. Ето и какви са цените на петата генерация на Caddy, която напълно скоро ще се появи по родните пътища.
 Тествахме новата

 Тествахме новата

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР