Мястото на Украйна е в евроатлантическото семейство и НАТО ще

...
Мястото на Украйна е в евроатлантическото семейство и НАТО ще
Коментари Харесай

Столтенберг: Мястото на Украйна е в евроатлантическото семейство

Мястото на Украйна е в евроатлантическото семейство и НАТО ще направи всичко належащо страната да премине към бойните стандарти на Алианса. Йенс Столтенберг направи необявено посещаване в Киев и беседва с украинския президент Володимир Зеленски.

 
Нека бъда явен, полагащото се място на Украйна е в евроатлантическото семейство. Полагащото й се място е в НАТО и с времето нашата поддръжка ще ви помогне да постигнете тази цел. Президентът и аз обсъдихме многогодишна самодейност за поддръжка, която ще ви помогне да преминете от съоръжение от руската ера към стандартите на НАТО и да осигурите цялостна оперативна съгласуемост с Алианса. НАТО е с вас през днешния ден, на следващия ден и толкоз дълго, колкото е належащо.
Йенс Столтенберг – общоприет секретар на НАТО 

Посещението на генералния секретар на НАТО в Украйна е първото след нахлуването на Русия в страната през февруари 2022 г, и демонстрира твърдия ангажимент за помощ на Киев да отбрани суверенитета и териториалната си целокупност. Столтенберг разгласи последните доставки на оръжия за Украйна.

 
Днес имахме нови обявления от съдружници. Нидерландия и Дания дават на Украйна 14 нови бойни танка „ Леопард “, а Съединените щати оповестиха нов пакет от 325 милиона $, в това число повече системи за залпов огън HIMARS, муниции и снаряди. Това са съответни задължения и чакам да постъпят още, тъй като би трябвало да подсигуряваме, че Украйна ще получи оръжията, от които се нуждае.
Йенс Столтенберг – общоприет секретар на НАТО 

Кремъл предизвести, че Украйна не би трябвало да се причислява към НАТО и това била една от задачите на така наречен „ специфична военна интервенция “ там. Разширяването на Алианса към нейните граници е едно от непрекъснатите оправдания и пояснения на Русия за нашествието й.

НАТО няма публично наличие в Украйна, само че Столтенберг извършва значима роля в набирането и координирането на помощта – в това число оръжия, муниции и образование за воюващите украински бойци.

Самата организация дава единствено несмъртоносна поддръжка – електрически генератори, здравно съоръжение, палатки, военни униформи и други нужни доставки. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР