МВР предупреждава за очаквани заледявания по пътищата в началото на

...
МВР предупреждава за очаквани заледявания по пътищата в началото на
Коментари Харесай

МВР: Шофьорите трябва да бъдат готови за зимни условия

МВР предизвестява за предстоящи заледявания по пътищата при започване на идната седмица с оглед рухване на температурите.

Шофьорите би трябвало да бъдат подготвени за зимни условия. Засилено полицейско наличие с мобилни камери има по всички автомагистрали и основни пътища на страната, както и на входовете на огромните градове. През миналото денонощие са станали 17 произшествия, с 1 умрял и 27 ранени.

В ход е и полицейска интервенция " Скорост ".

Над 700 000 нарушавания на скоростта са станали от началото на годината. Повече от половината са в градовете в тъмната част на денонощието.
Инсп. Петър Соколов, " Пътна полиция ", Групово дело " Национална полиция ": Прогнозите за времето, които се дават от синоптиците, са за захлаждане и намаление на температурите под нула градуса, което значи, че с падналите през седмицата превалявания от дъжд би трябвало към този момент водачите на МПС-та да са готови за придвижване при зимни условия и да имат подготвеност за отчасти замръзване на някои сектори от РПМ, изключително когато се движат в усойни места и по РПМ през проходите на страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР