МВР предлага обединение на Специализирания отряд за борба с тероризма

...
МВР предлага обединение на Специализирания отряд за борба с тероризма
Коментари Харесай

МВР предлага 2000 лв. глоба за посягане срещу полицай или пожарникар

МВР предлага обединяване на Специализирания отряд за битка с тероризма и жандармерията в една нова, огромна конструкция Главна дирекция „ Жандармерия и противопоставяне на тероризма “. Това е планувано като част от промени в закона за Министерство на вътрешните работи, които са качени за разискване в Портала за публични съвещания strategy.bg.
 
Според създателите на законопроекта от вътрешното министерство, това било належащо за " повишение на успеваемостта на дейностите по попречване и секване на терористични дейности, освобождение заложници, задържане и/или неутрализиране на изключително рискови нарушители или незаконни групи,  осигуряване на зона за сигурност против евентуални офанзиви, запазване на публичния ред при осъществяване на всеобщи мероприятия, възобновяване, поддържане и запазване на публичния ред при всеобщи вълнения ".
 
Пак тя ще се занимава с " разкриване, идентифициране и обезвреждане на взривни устройства и взривни субстанции, създаване на механически средства и начини за осъществяване на тези действия, осъществяване на физикохимическо проучване и експертна оценка на взривни устройства и техните детайли, на взривни субстанции, документи и непознати субстанции ", преодоляване на спешни обстановки, както и защита на специфични товари.
 
Министерство на вътрешните работи предлага и санкция от 2000 лева за всеки, които посегне на служител на реда или пожарникар. Предлага се нов текст, в който е записано, че " който наруши физическата цялост на полицейски орган или на орган за пожарна сигурност и отбрана на популацията посредством приложимост на физическа мощ или предмет, в случай че осъщественото не съставлява закононарушение, се санкционира с санкция от 2000 лева ". Според създателите това се налагало, тъй като в този момент в закона имало единствено прокламирана особена протекция на закона, само че нямало никаква административно-наказателна наредба, която да я пази.
 
Предлага се и основаване на категорично условие да не се назначават за чиновници на Министерство на вътрешните работи претенденти, при открита взаимозависимост от или корист с наркотични субстанции или техни аналози, както и при отвод да бъдат изследвани за взаимозависимост от или корист с наркотични субстанции или техни аналози.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР