МВР категорично не използва частни гардове и охранителни фирми при

...
МВР категорично не използва частни гардове и охранителни фирми при
Коментари Харесай

МВР отрече да изплозва частни охранители на протеста

МВР изрично не употребява частни гардове и охранителни компании при обезпечаването на сигурността по време на митинги. Това съобщи началникът на отдел " Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи Радослав Стойчев на брифинг пред публицисти. Той даде информация за подхванатите ограничения от полицията за защита на утрешния всеобщ митинг на пл. " Независимост " в София.

" Ще бъдат построени контролни пунктове за инспекция и наблюдаване на разположение, като при нужда ще бъдат проверявани обемисти багажи и лица със подозрително държание за непозволени предмети и пиротехника ", заяви Стойчев. Той се базира на закона за събранията и митингите, че в такива мероприятия не могат да участват хора, които носят оръжие или друго особено предопределено средство, което може да се употребява срещу живота и здравето на хората. По негови думи обособените контролно-пропускателни пунктове към мястото на митинга ще бъдат доста повече спрямо демонстрацията на 2 септември.

Стойчев беше безапелационен, че няма да се позволяват маскирани лица. Такива обаче имаше десетки на предходния митинг преди седмица.  " Апелираме жителите да не се подават на провокации за нарушение на публичния ред. При забелязване на лица и групи с очевидни планове да извършат груби нарушавания да алармират на полицейските органи и да се дистанцират, разграничават и непротиводействат при предприемане на дейности за тяхното премахване ", прикани още Стойчев. Той не изясни обаче за какво на предишния митинг отявлените провокатори не бяха изведени от полицията, макар че трошаха павета пред погледите на униформените.

На въпрос дали органите на реда още веднъж ще бъдат оставени под канонада от бомбички, началникът на " Охранителна полиция " отхвърли това да е бил казусът предния път.  " Не сме оставили служителите на реда на обстрела на бомбите, работили сме съгласно ситуацията и събитията. На място се вземат решение дейностите, които би трябвало да се подхващат ", изясни Стойчев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР