МВР: Има достатъчно доказателства срещу сина на убития ресторантьор от

...
МВР: Има достатъчно доказателства срещу сина на убития ресторантьор от
Коментари Харесай

МВР: Има достатъчно доказателства срещу сина на убития ресторантьор от Виноградец

МВР: Има задоволително доказателства против сина на убития ресторантьор от Виноградец Полицията и прокуратурата разполагат с задоволително доказателства, уличаващи 21-годишния Димитър Тонкев от село Виноградец в разпространяване на опиати. Това разяснява шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик Йордан Рогачев във връзка на подготвяния митинг в отбрана на младежа.
 
Прогнозата на Рогачев е, че това напрежение скоро ще утихне, когато бъдат оповестени въпросните доказателства. За момента обаче шефът на полицията изрично отхвърля да разяснява повече детайлности с претекста, че те ще бъдат обявени едвам в правосъдната зала, а до тогава наблюдаващият прокурор взема решение дали да бъдат оповестени или не.
 
Задържаха сина на убития във Виноградец ресторантьор за опиати

На 18 септември изненадващо на Тонкев бе наложена непрекъсната мярка „ задържане под стража “ от Окръжния съд в Пазарджик. След съвещанието стана ясно, че опиатите – 2,55 г марихуана и 0,56 г амфетамини на стойност 10-20 лв., на които се крепи обвиняването, даже не са открити у него, а у трима от шестимата очевидци. Те твърдели, че са купили дрогата от Тонкев , изясни тогава пред медии наблюдаващият прокурор Димитрия Ганчева. Въпреки това и тя съобщи, че има задоволително доказателства против младежа.
 
Прокуратурата повдигна обвиняване на Димитър Тонкев от Виноградец

От самото задържане на младежа на 15 септември не стихват подозренията дали шумната акция в родното му село не е опит за заплашване. 21-годишният Димитър е наследник на убития при неуточнен към този момент метод ресторантьор Наско Тонкев , по който бе стреляно с персоналния револвер на някогашния ръководител на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков . Първоначално той бе задържан  и освободен след по-малко от 24 часа без обвиняване, а след намесата на основния прокурор Сотир Цацаров последва второ задържане, след което му би натрапен „ домакински арест “. Междувременно осиротялото семейство намерено упрекна Влайков пред медии, че се пробва да се измъкне от присъда, прехвърляйки виновността на 6-годишния си племенник и употребявайки познанствата си с прокурори.

Съдът наложи непрекъсната стража на Димитър Тонкев от Виноградец

След всички тези събития Йордан Рогачев упорства, че обвиняванията против младия Тонкев не са скалъпени и че това ще се разбере при самия правосъден развой.
 
Протестът в отбрана на Димитър е проведен от негови другари за понеделник, 25 септември от 9,30 до 12,30 часа. Участниците считат да създадат кротичък протест пред Съдебната палата. Повод е идното съвещание на Апелативния съд в Пловдив, който като последна инстанция взема решение на 26 септември от 10,00 часа дали обвиненият да остане с най-тежката мярка за неотклонение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР