МВР готви законодателни промени заради зачестилите случаи на пияни и

...
МВР готви законодателни промени заради зачестилите случаи на пияни и
Коментари Харесай

МВР готви законодателни промени заради бума на катастрофи с пияни и дрогирани шофьори

МВР готви законодателни промени поради зачестилите случаи на пияни и дрогирани водачи. Това съобщи в ефира на зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев.

" Полагаме всички старания, с цел да понижим войната на пътя. Нужни са драконовски ограничения. Затова предлагаме водачите да нямат право да откажат кръвна проба. Има проблем и със забавянето на връчването на наказателните постановления. Трябва да има предел на нарушенията на пътя. След второ нарушение, на третото да има нещо друго – да ти вземат книжката и да се търси наказателна отговорност. Внесли сме всички тези оферти ", изясни Станев.

Той разяснява и появилата се информация за " полицейски чадър "  над водача, предизвикал жестоката злополука на столичното Околовръстно, при която почина френски жител.

" Отричам я изрично, не дава отговор на истината. Служителка на Шесто РПУ е била до него и е провеждала беседи. Шофьорът е бил дрогиран и пийнал. Неговото държание е било от рев до експанзия. С цел да бъде осъществен естествен оглед тя е изпратена, с цел да му окаже психическо влияние и да го успокои. Играла е роля ", разясни зам.-главният секретар. 

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев коментира и извършените акции против пазаруване на гласове у нас. " От 19 август до през днешния ден на територията на цялата страна се организират такива интервенции. Към момента имаме 449 регистрирани закононарушения, формирани са 194 досъдебни производства, като бързите са 143. От на следващия ден започва национална интервенция, която е директно обвързвана с изборния развой. Купеният избор сега коства към 100 лева Има и нова скица. Фирми, които са близки до общините, на които се разпореждат избрани строителни действия, генерират облага и част от нея се отделя за пазаруване на гласове ", посочи той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР