Музикалният издател и организатор на концерти Владислав Славов, който се

...
Музикалният издател и организатор на концерти Владислав Славов, който се
Коментари Харесай

Скандал! Осъдиха издател, фалшифицирал подписа на Милена Славова

Музикалният издател и уредник на концерти Владислав Славов, който се изявява като национален артист и тв водещ , е наказан за подправяне на документ с подписа на кралицата на рока Милена Славова, разбра HotArena.

Певицата е била един от очевидците по делото, което се е точило повече от година, само че завърши с присъда за подсъдимия Славов на 10 юни в Софийския областен съд.

Отдел „ Авторско право “ в Министерството на културата е алармирало прокуратурата, откакто е разкрило съмнителни документи, подадени от компанията „ БГ мюзик къмпъни “ за издаването на компактдиска „ Вечните рок песни на България “ през 2016 година След нужните инспекции, делото е стартирало при започване на 2019 година

То е заведено по член 172 от Наказателен кодекс - който записва, възпроизвежда, популяризира, излъчва или предава, или употребява по различен метод непознат обект на авторско или сродно на него право, или екземпляри от него, без нужното по закон единодушие на носителя на съответното право, се санкционира с отнемане от независимост до 5 години и с санкция до 5 хиляди лева; по отношение на член 316 – наказването се постанова и на оня, който умишлено се ползува от неистинен или преправен документ, от документ с погрешно наличие или от подобен по предходния член, когато от него за самото сформиране не може да се търси наказателна отговорност и член 309 - който самичък или посредством другиго сформира неистинен частен документ или преправи наличието на частен документ и го използва, с цел да потвърди, че съществува или не съществува или че е прекъснато или изменено някое право или обвързване, или някое правно отношение, се санкционира за фалшификация на документ с отнемане от независимост до две години.

За очевидци са призовани всичките реализатори от диска – Йордан Караджов от „ Сигнал “, Милена Славова, Станислав Сланев – Стенли от „ Тангра “ и „ Легендите “, Дичо Христов от „ Д2 “ и Валди Тотев от „ Щурците “. Повечето от тях са и създатели на песни, включени в албума, само че призовка е изпратена и до артиста Даниел Рашев, прочут като анестезиолога доктор Врабчев в сериала „ Откраднат живот “. Той е създател на текста на изпълняваната от Стенли ария „ Да летим над града “. След като са дали показания, съдът е решил да наложи санкция от 2000 лева на 37-годишния Владислав Славов за две песни на Милена Славова и Даниел Рашев.

„ Беше ми споделил, че ще издаде единствено 100 броя от диска за турнето, което направихме тогава, а не преставам да го виждам да се продава по бензиностанции и книжарници. Отдавна го разбрах, че е неточен. В съда ми демонстрираха копие от контракта ни, подписът беше мой, само че си личеше, че е инсталиран. Затова желаех оригинала и се оказа, че няма подобен “, разяснява пред „ Телеграф “ Милена Славова. Решението на СРС може да се апелира в 14-дневен период.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР