Мурсалският чай е обявено за едно от най-здравословните чудеса на

...
Мурсалският чай е обявено за едно от най-здравословните чудеса на
Коментари Харесай

Лечебни рецепти с мурсалски чай

Мурсалският чай е оповестено за едно от най-здравословните чудеса на света. Една чаша от него може да укрепи неимоверно имунитета. Тя прави организма по-силен и по-устойчив на всички заболявания. Той е идеалната билка през зимния интервал.

Освен мощен имуностимулатор, мурсалският чай спомага забавянето на стареенето на клетките. Той възстановява кръвното налягане и защищава от инфаркт и инсулт. Прочиства тялото от токсините и бори чернодробните и бъбречни болести.

Мурсалският чай има благотворно деяние върху дихателната, ендокринната и сърдечно-съдови системи. Той работи противораково и укрепващо на целия организъм. Смята се, че носи дългоденствие и подтиква потентността при мъжете. Поради това на някои места може да се срещне като българската виагра.

Мурсалският чай се бере по време на цъфтежа, през месеците юни и юли. Той има жълти цветове и мощен мирис. Използваемите елементи са надземните. За да бъдат лечебните отвари пълноценни, билката би трябвало да бъде изсушена добре на цели стръкове до светлозелен цвят.

Днес мурсалският чай е вписан в Червената книга на България. Въпреки това има огромен брой хора, които събират или отглеждат билката. Някои даже разполагат със лични плантации и пълноценно се любуват на всички изгоди, които носи тази невероятна билка на млади и остарели.

 Чай от мурсалски чай

Лечебната рецепта, която се подготвя с мурсалски чай има няколко близки разновидности. Тя обаче е задоволителна, с цел да се оправи с безчет проблеми и болести.

Познавачите предлагат 20 стръка мурсалски чай да се варят 5 минути в 4 литра вода. Оставя се да изстине, след което се пие като лекарство 15 минути преди всяко хранене, три пъти дневно. Не се подслажда.

Друг вид е 3 с.л. от билката да се сварят в литър вода. Полученото още веднъж се разпределя за три пъти дневно.

Друга изпитана рецепта с мурсалски чай може да се ползва заран и вечер. За задачата 1 филиз от него се вари в 250 мл вода.

А за наслаждение - когато и да е може да си приготвите благоуханен чай от мурсалски чай.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР