Мурсалският чай е известен и под наименованията пирински чай, шарпланински

...
Мурсалският чай е известен и под наименованията пирински чай, шарпланински
Коментари Харесай

Мурсалски чай - българската виагра

Мурсалският чай е прочут и под наименованията пирински чай, шарпланински чай, а на доста хора е прочут и като българска виагра.

Тази билка е потребна за доста здравословни проблеми – растението доближава до височина 50 см. Билката се отглежда във високите планински региони на Южна България.

Мурсалският чай пораства само на Балканския полуостров - именуван е българската виагра, защото билката е извънредно ефикасна при проблеми с простатата или уринирането. Освен това дава на мъжете полова мощност, сочат разнообразни източници.

Мурсалският чай е превъзходен имуностимулатор – отварата от билката е извънредно ефикасна при кашлица и бронхитни положения, при чернодробни проблеми, оказва помощ и при стомашно-чревни неразположения.

Смята се още, че с постоянна консумация на мурсалски чай могат да се забави развиването на разнообразни болести, сред които са атеросклерозата и рака. Билката оказва помощ и при остеопороза, намалява и кръвното налягане.

 Простата

В българската национална медицина мурсалският чай се предлага при болки в гърлото, гръдна жаба и други

Можете да си извършите запарка с билката, като за задачата са ви нужни 3 с.л. сушен мурсалски чай и литър вода. Сложете билката да се вари за към 3 минути, след което отдръпнете от котлона. Тази примес се приема на гладно по една винена чаша.

Можете да приемате напитката и като леден чай – просто сварете 20 стръка в четири литра вода. Варете сместа в продължение на пет минути и след това отдръпнете от котлона и оставете да изстине.

След това приемайте напитката студена, като е хубаво да не я подслаждате. Пийте четвърт час преди храна.

Вкусът на чая е прелестен и тънък. В билката се съдържат доста потребни субстанции, измежду които са мед, селен, желязо, цинк и други Мурсалският чай е богат и на флавоноиди, етерични масла, антиоксиданти.

Смята се даже, че тази билка е универсална и може да бъде потребна при всевъзможни неразположения. Различни източници предлагат да се употребява дестилат от билката, защото в екстракта са непокътнати 90 % от потребните съставки на мурсалския чай.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР