Мумийо представлява лепкава и плътна субстанция, подобна на катран и

...
Мумийо представлява лепкава и плътна субстанция, подобна на катран и
Коментари Харесай

Мумийо

Мумийо съставлява лепкава и плътна субстанция, сходна на катран и с цвят, който варира от бял до мрачно кафяв. Споменава се още в трудовете на Авицена и Аристотел като лекарство с доста положителни ободряващи и антисептични свойства.

Наричат Мумийо вълшебна смола и вълшебен еликсир. С нея се лекуват редица заболявания, по тази причина е извънредно ценено в хомеопатията и Аюрведа.

Мумийо има доста имена.

Аптекарите го назовават шиладжит, билкарите го назовават скална сълза, а в някои култури е известно като кръвта на планината. То се извлича от скални цепнатини. Според някои прилича дървесна смола, до момента в който други го оприличават като жилест кристал.

Какво е Мумийо

Произходът на Мумийо не е доста добре изследван, по тази причина съществуват доста теории и догадки по отношение на него.

Най-разпространената версия е, че тази лечебна смола се образува от скотски екскременти, кости и разложени тъкани на животни и растения, които се обогатяват с потребни субстанции от минералните скали.

На тип е с друг състав, според от състава и местонахождението си. Среща се в червен, кехлибарен, кафеникаво-черен, сребрист и лазурен цвят. На досег смолата е гъста и лепкава, по тази причина в предишното са я бъркали с катран.

От антични времена най-големите залежи на Мумийо са най-вече в Индия и Средна Азия. В наши дни има и залежи в Казахстан, Кавказ, южните региони на Сибир. Най-висококачественото се добива в Киргизстан, където производството му се управлява от държавното управление.

В рамките на едно находище запасите варират сред 200 кг и 1.5 тона. В непосредственост до сходно находище се усеща характерен мирис. Той идва от спояването на втвърдените екскременти на животните.

Състав на Мумийо

Мумийо съдържа богат лист от потребни субстанции, минерали и витамини. Най-високо е наличието на водород, О2, калий, мед, желязо, силиций, фосфор, сребро.

Богато е на витамини А, В1, В6, В12, Р. В състава му има органични киселини, смолисти субстанции, етерични масла.

Избор и предпазване на Мумийо

Мумийо се среща в профилираните магазини под формата на капсули или смола. Използва се и под формата на мехлеми и течем дестилат.

Цената на 50 капсули в опаковка е към 10 лева, до момента в който смолата е по-скъпа – към 20 лева

Съхранявайте Мумийо на хладно и изсъхнало място, което е недостъпно за дребни деца. Лечебната смола не трябва да се употребява като сурогат на рационалното здравословно хранене.

Ползи от Мумийо

 Шиладжит Мумийо

Мумийо лекува редица болести. Прилага се при дребни и безобидни болежки като изтощеност, световъртеж, главоболие, по този начин и при съществени здравословни проблеми. Смолата въздейства позитивно върху функционалността на костната тъкан, нервните стволове, сърдечния мускул.

Стимулира процесът на кръвотворене и покачва способността на черния дроб да обезврежда токсините. Подпомага защитните функционалности на организма и въздейства удобно при хора с понижени физически сили и такива, подложени на стрес.

Органичните киселини, които се съдържат в този артикул, вземат участие в обмяната на веществата, поддържат киселинно-алкалното равновесие, намаляват гнилостните процеси в дебелото черво и усъвършенстват активността на ендокринните жлези.

Аминокиселините вземат участие във въглехидратната и белтъчната обмяна, оказват позитивна стимулация върху сърдечно-съдовата система, усъвършенстват мозъчното кръвообращение. Оказват удобно деяние при язва на стомаха и дванадесетопръстника.

Благодарение на приема на Мумийо се усъвършенства минералния продан и се усилва зарастването на костни счупвания. Препоръчва се при глисти, диспепсия, епилепсия, нервност, неврастения, повишен далак, камъни в жлъчката, жълтеница, анорексия, екзема, анемия, дисменорея и аменорея. Повишава хемоглобина и уголемява кръвоносните съдове.

Други положения, при които се предлага банкет на Мумийо са камъни в бъбреците, хемороиди, продължителен бронхит и астма, понижаване на кръвната захар при диабет.

Тъмната смола е ефикасен естествен артикул за възстановяване на половата интензивност. Използва се като имуностимулиращо и положително превантивно средство за подсилване на общото здравословно положение.

Вреди от Мумийо

Мумийо не трябва да се приема от бременни дами, кърмачки и деца. Не бива да се надвишава целесъобразната денвна доза, която е упомената на опаковката. В противоположен случай могат да се получат някои странични резултати. По време на лекуването не трябва да се използва алкохол.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР