Мултиспортен комплекс, който да стимулира спорта в малките населени места

...
Мултиспортен комплекс, който да стимулира спорта в малките населени места
Коментари Харесай

Проект стимулира спорта в малките населени места

Мултиспортен комплекс, който да подтиква спорта в дребните обитаеми места в Европа, ще бъде разрботен в границите на план „ BeRURALactive - Multisport complex in rural reality to empower physical activity motivation”, в който вземат участие организации от България, Литва и Словения.
Първата среща по плана се организира на 17 октомври. На нея участваха представители на координатора на плана Атлетически клуб КЛАС-Костенец, както и на сътрудниците от Българска асоциация за развиване на спорта (България), Спортен клуб по лека атлетика Биржай от Литва (Birzai lengvosios atletikos sporto klubas) и Спортен институт в Айдовшчина, Словения (The Ajdovšina Sports Institute).

На срещата бяха разисквани бъдещите срещи в условия на епидемиологична конюнктура, планувани за интервала до 31 декември 2021 година Участниците бяха осведомени с детайлите на плана, както и за условията, които от Европейския съюз слагат пред спортните организации за осъществяване на съфинансирани стратегии и проблемите, които пандемията от COVID-19 постанова на Стария континент.

Проектът “BeRURALactive - Multisport complex in rural reality to empower physical activity motivation” е съфинансиран по стратегия Еразъм+ Спорт на Европейския съюз.

“BeRURALactive” ще развива физическите качества на подрастващите в дребните обитаеми места посредством занимания в разнообразни спортове. Ще се създаде новаторски мултиспортен комплекс, който ще разреши на децата от селските региони да бъдат интензивно включени в спортни действия по време на ваканциите си и по този метод да бъдат въодушевени да продължат да се занимават със спорт. Повишената физическа интензивност ще подкрепи намаляването на затлъстяването, което визира най-малко един на шестима възрастни и едно на осем деца на възраст 7-8 години в страните от Европейския съюз.

28% от популацията на Европейски Съюз живее в селските региони, а децата, родени и растящи там, имат лимитирани благоприятни условия за спорт. Обикновено има до два или три типа спорт в такива зони, не рядко и нито един. Методологията, която планът ще създаде, ще бъде отличен метод за увеличение на предлаганите спортни услуги за децата от дребните обитаеми места в Европа.

Иновативният мултиспортен подтекст ще разреши на локалните деца да вземат участие интензивно в спортни действия по време на ваканциите си и да практикуват няколко спорта - както самостоятелни, по този начин и групови - лека атлетика, футбол, плуване, баскетбол, тенис, неофициални просветителни действия посредством спорт.

Един от най-хубавите способи за развиване на обществените умения на детето е посредством включване в спорта, изключително в груповите. Запознаването с нови хрумвания, изслушането на другите като част от групата и потреблението на връзката за решение на проблеми посредством работа като екип са единствено част от нещата, които децата учат от присъединяване си в спорта. Индивидуалните спортове ще дадат опция за проявление на лидерските умения на децата.

В мултиспортния комплекс са включени неофициалните просветителни действия посредством спорт, както и обичайните спортове на участващите страни. Децата усвояват житейските прекарвания посредством игри и са приготвят за живота посредством игри. И двете, и играта, и спортът развиват физически, когнитивни, прочувствени и обществени умения.

Физическите преимущества на спортуването са добре познати. Мултиспортният комплекс, който планът ще развие, ще бъде занимателен метод децата да спортуват в свободното си време. Те ще могат да избират обичания си спорт и да се съсредоточат върху него, когато е допустимо в по-натоварените си дни. С помощта на комплекса спортът ще понижи напрежението и ще усили психологичното здраве, като засилва децата по-активно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР