Квадво Дуа влезе в историята на родния футбол и се

...
Квадво Дуа влезе в историята на родния футбол и се
Коментари Харесай

Квадво Дуа или Джамал Мусиала ще реши битката за първото място в група А?

Квадво Дуа влезе в историята на родния футбол и се трансформира в първия състезател от българското състезание, който отбелязва гол на европейски финали.

Дуа е роден в Лондон, неговите родители са от Гана, а когато той е на две години, се откриват в Берн. Преминава през разнообразни швейцарски тимове, включително и академията на Йънг Бойс. Той е част и от втородивизионния немски Нюрнберг, с цел да стигне и до Лудогорец през предишното лято.

Нападателят на " орлите " осъществя първото попадание за Швейцария на Евро 2024 и даде старт на триумфа на " кръстоносците " с 3:1 против Унгария. Това се случи във втория му мач и едвам с втория му удар.

От другата страна застава Джамал Мусиала, който осъществя два гола в два мача за Германия. Роден в страната хазаин на това европейско, Мусиала гордо пази достойнството на " Маншафта ".

Преди това обаче е и национал на юношеските и младежките обединения на Англия, защото татко му е с английско поданство.

Сега Мусиала е основна фигура в състава, както на Байерн Мюнхен, по този начин и на Германия. Днес неслучайно е именуван " детето-чудо " на фона на качествата, които има.

Вижте целия материал във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР