МЦ Афродита е №1 по успеваемост в БългарияНай-добрите специалисти у

...
МЦ Афродита е №1 по успеваемост в БългарияНай-добрите специалисти у
Коментари Харесай

Ин витро в България. Какво трябва да знае всяка двойка

МЦ " Афродита " е №1 по успеваемост в България Най-добрите експерти у нас дават отговор на най-често задаваните въпроси
Изминаха 30 години, откогато положените старания на английските учени - Робърт Едуардс и Патрик Стептоу, се увенчават с триумф и се ражда първото " бебе в епруветка " - Луиз Браун. Оттогава на бял свят се появяват милиони бебета с помощта на метода ин витро. Науката е създала техники, които до преди години са се с мятали за научна фантастика, само че през днешния ден с тях доста двойки с репродуктивни проблеми получават опцията да имат дете. Вестник " Стандарт " потърси доктор Георги Станулов и ембриолог Георги Дойчев, с цел да отговорят на най-често задаваните въпроси, които засягат двойките с репродуктивни проблеми. Двамата топ експерти са част от екипа на Медицински център " Афродита " като, Георги Дойчев е началник на ин витро лабораторията в МЦ " Афродита ".От Център Асистирана репродукция скоро беше оповестена статистика на клиниките за ин витро успеваемост по максимален % на раждания. За последните три години с максимален триумф е МЦ " Афродита ". Клиниката е най-големият център за регенеративна медицина у нас. Тя е в директно съдействие с най-големите генетични лаборатории в света и се смята за еквивалент на качество. Медицинският център е неведнъж номиниран и награждаван в България и чужбина. Именно по тази причина на Вашите въпроси ще дават отговор най-хубавите в региона.

IVF е обещаващо за млади двойки
- Д-р Дойчев, какъв е процентът на триумф при ин витро?
- В България процентите варират приблизително към 20-25%. Това значи, че в отлични лабораторни или в елементарно управляеми случаи, процентът може да бъде доста по-висок. Ние, в МЦ " Афродита ", успяхме за последните три години да имаме над 38%, подобен е и процентът, който реализират единствено доста положителни лаборатории в света.
- Има ли критерии, по които двойките да избират медицински център за ин витро оплождане?
- Най-добрият аршин е степента на триумф в здравното заведение, като цяло, както и доверието в екипа. Настоящето и бъдещето на IVF е доста обещаващо за млади двойки, които се сблъскват с проблеми свързани с безплодието, само че също по този начин и за тези дами, които по персонални, медицински или професионални аргументи са принудени да забавят майчинството.

Търсете експерт, в случай че 1 години не заченете
- Д-р Станулов, по кое време една двойка се счита за безплодна?
- Ако след една година постоянни опити за забременяване няма резултат, то двойките би трябвало да посетят експерт, който да откри точната причина, която пречи на зачеването. За двойките, които са на възраст над 35 години е целесъобразно да посетят подобен експерт по-рано.
- Колко пъти една жена може да се подложи на IVF процедури?
- На доктрина няма ограничаване на база научни данни. Има фактори, които въздействат на двойките и те може да вземат решение, както да продължат с процедурата, по този начин и да прекратят напъните, които поставят. Такива са: общо неразположение, финансовите разноски, възможностите за триумф, възрастта и даже психологическия фактор. Доказано е обаче, че два-три опити годишно не предизвикват доста натоварване на организма.
- Безопасни ли са методите за асистирана репродукция?
- Да, в случай че се ползват в сходство с научните правила. Многобройните изследвания потвърждават, че родените след ин витро деца, са също толкоз здрави, колкото и другите деца. Няма нараснал риск за тях от вродени аномалии и аномалии на физиката, спрямо децата появили се на бял свят по натурален път. Това е умозаключение в резултат на родени над два милиона ин витро деца по света.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР