МС реши да се предоставят безвъзмездно на правителството на Украйна

...
МС реши да се предоставят безвъзмездно на правителството на Украйна
Коментари Харесай

МС реши! Какво изпращаме на Украйна

" Министерски съвет реши да се дават безплатно на държавното управление на Украйна помощ за отбрана на нейните жители, която съставлява средства за самостоятелна отбрана, а точно - 2000 каски и 2000 бронежилетки, които ще бъдат отпуснати от наличните количества със подпомагане на Министерството на защитата. "

Това заяви представителят на кабинета Лена Бориславова.

" През последните няколко седмици беше събирана информация с какъв тъкмо запас разполага българската войска и по какъв начин да бъдат предоставени тези средства за самостоятелна отбрана на жители на Украйна, тъй че да може България да подкрепи популацията в този извънредно тежък миг ", сподели още тя

" Тази мярка надгражда филантропичната и другата помощ от страна на държавното управление ", посочи Бориславова.

" България беше една от първите страни, които сезираха наказателния съда в Хага за закононарушенията, осъществени от Русия на територията на Украйна ", уточни представителят на кабинета.

" Това се случи още на 3 март. По-късно, на 24 март, България беше една от първите страни, които откликнаха на апела на съда в Хага за обезпечаване на спомагателна финансова помощ за следствие и наказание на военните закононарушения. Предстои решение на Министерски съвет за разпределяне на спомагателна финансова помощ в тази връзка ", съобщи Бориславова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР