Мразя хора, които се месят в живота на другите. Как

...
Мразя хора, които се месят в живота на другите. Как
Коментари Харесай

Роднините ми ме убедиха да не правя аборт, но после забравиха за мен…

Мразя хора, които се месят в живота на другите. Как е допустимо? Роднините ми направиха сума ти неща, а след това си измиха ръцете. Те разубеждаваха сестра ми да направи аборт и й обещаваха цялостно подпомагане, само че най-после остана напълно сама.

Яна в този момент е на 24 години. Има наследник на годинка. Момченцето няма татко, тъй като избяга незабавно щом разбра за бременността. Яна по принцип също не беше подготвена да роди бебе на тази възраст. Тя трябваше тихомълком да уреди този въпрос, само че описа на фамилията си всичко.

Те започнаха да я разубеждават и да й споделят, че абортът е най-страшният грях на земята.

Първоначално Яна не се поддаде на увещание. Тя знаеше, че няма пари, няма апартамент, няма доходоносна работа, тъй че й е прекомерно рано да стане майка.

Нямаше смисъл да разчита на бащата на бебето. Бременността беше неотдавна – тя можеше да се отърве от нежеланата бременност без последици.

Когато майка ми разбра за всичко, тя стартира да надава писък, а роднините нападнаха сестра ми от всички страни. Такива ужасни истории разказваха!

Общо взето, събрахме огромен лист с причини и убедихме Яна да не прави аборт. Защо сестра ми се хвана? Защото й дадоха обещание и финансова, и физическа помощ. Обещаха  да обезпечат детето чк до момента в който влезе в университет.

Разбира се, сестра ми се върза.

Предупредих сестра ми да не има вяра на думите на околните ни, само че тя беше толкоз въодушевена от обещанията им, че реши да задържи детето. Роднините незабавно започнаха да взимат зестра за бебето. Не нова, несъмнено. Аз купих на племенника си креватче.

Първите месеци околните в действителност помагаха на Яна, само че по-късно ентусиазмът им стихна. И най-после Яна остана сама с детето.

Никой даже не желае да седне с бебето за няколко часа, да не приказваме за финансова помощ. Ако сестра им припомня за обещанията, те се възмущават, че Яна е станала доста нахална.

Все отново тя била родила бебето поради себе си, а не поради тях.

Лели, чичовци и други родственици трансформираха позицията си и започнаха да упрекват Яна, че е неприятна майка. Оказва се, че всички се отхвърлиха от нея. Опитвам се да облекча малко младата майка, само че имам работа в офиса тъй че рядко съм у дома.

Честно казано, в действителност скърбя сестра си. Тя, несъмнено, също има виновност, само че околните ни постъпиха доста подло.

Вероятно тази обстановка ще се трансформира в урок за Яна – тя постоянно ще разчита единствено на личните си сили. Какво прави нещастното ни семейство? Продължава да укорява и да подрежда гнила младата майка, която едвам свързва двата края.

— Защо роди? Някой кара ли те? – чува по собствен адрес Яна.

Аха, не стя е карали! Ако не бяха те, животът на сестра ми щеше да е доста по-добър.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР