Мръсният въздух убива 3 г.от живота заради замърсяване на въздуха

...
Мръсният въздух убива 3 г.от живота заради замърсяване на въздуха
Коментари Харесай

Мръсният въздух убива 3 г. от живота: Гардиън - slava.bg

Мръсният въздух убива 3 г.от живота поради замърсяване на въздуха навън, откриха откриватели, заяви Гардиън.

Изследването обаче разкрива, че продължителността на живота може да бъде върната с повече от една година, в случай че излъчванията от изкопаеми горива бъдат понижени до нула, в случай че всички следени замърсявания на въздуха се понижат - категория, която не включва частици от естествени пожари или прахуляк, роден от вятъра - световната дълготрайност на живота може да се усили с повече от 20 месеца.

„ Това удостоверява, че замърсяването на въздуха, генерирано от изкопаеми горива, единствено по себе си се дефинира като главен световен фактор за здравето “, пишат създателите.

Проучването се основава на предходното проучване на екипа, което удостовери към 8,8 милиона ранни смъртни случая годишно в международен мащаб, два пъти повече от предходните оценки, породени от замърсяване на въздуха. Новата работа изследва въпроса както за света като цяло, по този начин и за детайлности за обособени райони и страни.

„ Загубата на продължителността на живота от замърсяване на въздуха е доста по-висока от доста други рискови фактори и даже по-висока от тютюнопушенето “, споделя съавторът проф. Джос Леливелд от Института по химия Макс Планк.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР