Мръсна предизборна война с компромати готви служебният вътрешен министър Бойко

...
Мръсна предизборна война с компромати готви служебният вътрешен министър Бойко
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Бойко Рашков ползва Вътрешна сигурност и инспектората на МВР за компромати срещу опонентите на Радев

Мръсна предизборна война с компромати готви служебният вътрешен министър Бойко Рашков в услуга на предизборната акция на шефа си Румен Радев. Имотният милионер търси стремително кални обстоятелства, с които да очерня съперниците на президента в борбата за втория му мандат. Този път Рашков е присъединил и дирекциите " Вътрешна сигурност " и " Инспекторат " на Министерство на вътрешните работи, научи ПИК.

Задачата била да не се провалят, както стана преди няколко месеца със съчиненията за политически подслушвания, за които способените органи се произнесоха, че няма нищо нелегално и СРС-та са употребени регламентирано единствено с позволение на съда. Сега Рашков е решил да прокрара офанзивата през прокуратурата, като заръчал инспекция и събиране на данни за всички постановления на прокуратурата по каузи последните 12 месеца, по които е работено в Министерство на вътрешните работи.
свързани новини85515преди 1 часа51035на 29.09.2021
Независимо, че предишни инспекции осъществявани по персонална поръчка на Бойко Рашков са открили, че няма защо да се “хване”, той въпреки всичко продължава с разпити във „ Вътрешна сигурност “. Целта е да бъде открито каквото и да било, обвързвано с извършените през април тази година избори, с цел да може да се изфабрикуват нови компромати против противнице на шефа му Радев.

За да реализира задачата си силовият министър и преторианската му армия са подготвени на всичко, в това число да погазят законите и морала. Директорът на " Вътрешна сигурност " Георги Георгиев и неговият заместител Христо Христов затова не стопират със заканите и притискането на чиновници, с цел да ги склонят и даже да ги принудят да изнесат информация по каузи на прокуратурата.
свързани новини70510на 29.09.2021
Отлично осведомени източници от Министерство на вътрешните работи настояват, че от една седмица Радослава Минчева от " Вътрешна сигурност " управлява инспекция, персонално следена от Христов и Георгиев, при която текат разпити на чиновници при невиждан напън. Включени били и чиновници от инспектората на Министерство на вътрешните работи, като управлението на " Вътрешна сигурност " персонално взе участие в репресивните дейности против личните си чиновници.

Действията на образуваната щпиц команда са твърдо решени да накарат чиновниците от дирекцията да дадат показания за всички досъдебни производства, свързани с изборите през април 2021г. Въпросите на скандалните разпити били целенасочени и свързани с обвинените лица по наказателни каузи, метода на събиране на доказателства за тях, данни за очевидци, в това число на такива с загадка идентичност и други елементи, свързани с работата на прокуратурата. Нищо, че даже най-мързеливият студент по право още от първи курс знае, че всичко това съставлява следствена загадка и разгласяването без съответно позволение от наблюдаващия прокурор носи след себе си наказателна отговорност. Министерство на вътрешните работи шефът на Румен Радев от дълго време е потвърдил, че за него законите на България са много разтегливо разбиране и не се колебае да ги заобикаля.

Вероятно Рашков, усещайки разбъркването на политическите пластове, бърза да събере всякаква информация и да се регистрира съответно пред Пламен Узунов, с който са в близки другарски връзки. Не е загадка, че точно пловдивският някогашен началник на регионалното Министерство на вътрешните работи е индивидът на Радев, който дава отговор за " специфичните " поръчки. Именно той бе хванат в нерегламентирани връзки с предприемачите Бобокови и упрекнат в търговияс въздействие, а след това лъсна и в друга спекулация с прибиране на пълен плик от някогашен авторитетен митничар.

В Министерство на вътрешните работи не са не запомнили оня диалог пред магистарти... “Имате поздрави от господин Пламен Узунов “, което автоматизирано означавало, че някой има или не благословията на " Дондуков " 2 и работило като опасност против тези в полицията, които не кооперират на министър Рашков и новата му кохорта.

Кампанията на Радев още не е почнала, само че той, посредством острието си Рашков интензивно и без да сортира средствата търси информация, която да бъде употребена като компромат против някогашните ръководещи. Действията на Министерство на вътрешните работи шефа с милиони в парцели навяват мемоари за похватите на тогавашната Държавна сигурност и са финален напор да овладеят службите за сигурност.

Чрез нескончаем тормоз и напън над дребното останали чиновници вярната му Радослава Минчева, умно направлявана от Георгиев и Христов, се пробва ги „ вербува “ и да получат жадуваната от Рашков информация за активността на прокуратурата през последната година, преди той да пристигна в Министерство на вътрешните работи.

Морала на тримата любимци на министъра не предстои на коментир, тъй като в устрема си да бъдат оптимално раболепни и сервилни са стигнали до там, че да насочат закани към фамилиите и даже децата на „ непокорните “ чиновници.

Действат и нелегално със събаряне на персонални данни и разовори, разкриват още потресени чиновници. По заповед на Георги Георгиев негови подчинени от " Вътрешна сигурност ", в цялостно нарушаване на закона и без да имат каквото и да е официално съображение, правят инспекции в мобилните оператори във връзка с всички лица, по които дирекцията е работила по постановления на прокуратурат. Действията им били показани под благовидния претекст, че се правят оперативно-издирвателни действия на съображение член 4 от ЗМВР.

Това обаче е също в прорез със закона и не може да е съображение за репресията, тъй като инспекциите се правят за лица и действия, във връзка с които има формирани досъдебни производства или прокурорски преписки, като в действителност се прави проверка на дейностите на обвиняването. Според потресени от дейностите на Рашков и компания службители е извънредно време е самата прокуратура да се сезира и извърши инспекция, кой, по кое време, по чия заповед и на какво законово съображение събира данни за следствия, по които същата е възлагала ОИМ и най-много, на кого се дава тази информация.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР