Mozilla, компанията производител на популярния уеб-браузър Firefox, прекрати поместването на

...
Mozilla, компанията производител на популярния уеб-браузър Firefox, прекрати поместването на
Коментари Харесай

Mozilla спря рекламите си във Facebook

Mozilla, компанията производител на известния уеб-браузър Firefox, приключи поместването на реклами в обществената мрежа Фейсбук. Причината за това е всеобщото приключване на потребителски персонални данни.
Компанията акцентира, че консуматори на Фейсбук са над два милиарда души, за които обществената мрежа разполага с прекалено много персонални данни. Това е информация за околните другари, фамилията, връзките с хората и още доста други. Именно това е трансформирало най-голямата обществена мрежа „една от най-удобните платформи за обгръщане на аудиторията“ от страна на всички компании и разработчици, в това число огромните корпорации и некомерсиални планове.

След публикуването на информацията за потреблението на персоналните потребителски данни на Фейсбук от страна на английската компания Cambridge Analytica, Mozilla особено е проверила настройките на конфиденциалността, давани по дифолт. Оказа се, че настройките по дифолт дават достъп до доста огромен размер потребителски данни . Това изключително сполучливо може да се употребява от външните приложения.

Mozilla е уверена, че създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг ще извърши обещанията си и повече няма да има сходни приключвания на данни, а самите данни ще бъдат по-добре предпазени.

Дотогава Mozilla няма да помества свои реклами във Фейсбук и няма да заплаща за тази услуга.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР