Моят вот днес е изцяло положителен. Гласувах да преодолеем политическата

...
Моят вот днес е изцяло положителен. Гласувах да преодолеем политическата
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Гласувах за това да преодолеем политическата криза

Моят избор през днешния ден е напълно позитивен. Гласувах да преодолеем политическата рецесия, да се образува устойчиво болшинство и устойчиво държавно управление, което да взема решение най-важните за хората проблеми. Това съобщи пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която гласоподава в Софийската професионална гимназия по електроника „ Джон Атанасов “.

Гласувах за това да няма повече предварителни избори, сподели тя и добави, че не може да дефинира обстановката в страната като застой. “Разбира се, доста е мъчно да се работи тогава, когато в една парламентарна република не действа Народното събрание, когато зад държавното управление няма политическа мощ, няма солидно болшинство, което да поддържа неговите решения. И все пак служебното държавно управление остави една доста висока летва, която идващият кабинет, уповавам се, освен че ще прескочи, а ще усили нейната височина ”, сподели още Йотова.

Тя означи, че страната е постоянна в условия на рецесия. Йотова уточни, че има значими въпроси, които би трябвало да бъдат решавани, най-много с цените и с приходите на хората. Според нея това би трябвало да бъде първата задача и на идващия парламент. Йотова изрази вяра той да проработи бързо, бързо да бъде определено управление, с цел да може да влезе незабавно бюджет, той да бъде признат и оттова нататък да се образува и държавно управление.

По думите ѝ, в случай че съпоставим България с останалите европейски страни, сега е на приблизително равнище, дори в горната граница и във връзка с цени на горива, и във връзка с други рецесии. Надявам се на разсъдък, уповавам се на това да се продължат положителните практики на служебния кабинет, сподели тя.

Вицепрезидентът означи, че се е натрупала освен отмалялост. Идвайки насам през днешния ден виждам освен незаинтересованост, само че и напрежение, добави тя. Много хора ме срещаха и си пожелаваха този път нещо да се получи, означи Илияна Йотова. Според нея има вяра. Надявам се през днешния ден да дойдат повече хора от предходните пъти и да гласоподават, и да заявят ясно и изрично какъв път съгласно тях България би трябвало да поеме, уточни тя, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР