Моят ангажимент и ангажиментът на държавата е от Севлиево до

...
Моят ангажимент и ангажиментът на държавата е от Севлиево до
Коментари Харесай

Стоки ще пътуват по магистрала от Севлиево до Германия

Моят ангажимент и задължението на страната е от Севлиево до Германия създаденото да пътува единствено по автомагистрала. Поне 10 предприятия в Габрово и Севлиево взеха решение да създадат вложения, когато им споделих, че ще строим автомагистрала "Хемус ". Това сподели министър председателят Бойко Борисов на гала във връзка 85-годишнината на "Видима-Идеал " Севлиево и откриването на нова индустриална мощ в завода.

"Това е най-големият цех сходен в Европа. От Севлиево до Германия желая да се стигне по автомагистрала. На "Боаза " строят на цялостни обороти. Вече като застанеш виждаш автомагистралата от единия до другия край изкопана. Идвам от обхода на Габрово, неповторими мостове - подготвени, тунел - подготвен първият и тук-там асфалтиран, към този момент цялото трасе го има. Мисля, че Севлиево стана едно положително място за живот, имате ли автомагистрала "Хемус ", ще видите по какъв начин добре ще се почувства добре. Ако не се вдигаше Брутният вътрешен продукт, това не можеше да го създадем. Поне 10 завода в Габрово и Севлиево направиха нови вложения, когато дадох обещание, че "Хемус " ще подмине Плевен и Ловеч ", сподели министър председателят и пусна видео от визитата си на място на фейсбук страницата си.

Модернизацията на завода в Севлиево е обвързвана с автоматизация на индустриалните процеси и възстановяване на изискванията на труд в завода за санитарна арматура, който води началото си от 1934 година Произведените в него смесители и душове се продават допълнително от 100 страни по света.

След обиколката на новия цех основният изпълнителен шеф на "Идеал Стандарт " в Съединени американски щати Торстен Тюрлинг подари на премиера позлатена санитарна арматура с благопожелание да я постави в кабинета си и да демонстрира на посетителите си какво се създава в България. Тюрлинг сподели, че това е първата създадена в новия цех санитарна арматура. Премиерът благодари за подаръка и сподели, че ще го постави до макет на изтребителя F-16, с цел да демонстрира на гостите си какви американски артикули са свързани с България.

Два пъти и половина е растежът на директните вложения у нас за първите девет месеца на годината съгласно данните на Българска народна банка. Това написа министър председателят Бойко Борисов във "Фейсбук " профила си.

"За януари - септември 2019 година директните задгранични вложения в страната нарастват със 714.5 млн. евро (при нарастване с 283.4 млн. евро за януари - септември 2018 г.). Инвеститорите са добре пристигнали у нас и им благодаря за доверието в българската стопанска система. Държавата ще продължи своето съдействие с вложителите, което ще докара до разкриването на още фабрики, предприятия, бизнес здания, нови работни места и по-високи приходи за хората ", написа още министър председателят.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР