Мостри на сосове от люти чушки. Това си поръчал от

...
Мостри на сосове от люти чушки. Това си поръчал от
Коментари Харесай

Метамфетаминът бил поръчан от бизнесмена Милен Дамянов като мостри сосове от люти чушки

Мостри на сосове от люти чушки. Това си поръчал от Мексико 48-годишният предприемач Милен Дамянов. Той е задържаният за трафик на 450 бутилки с течен метамфетамин, оповестяват от " 24 часа ". Карго пратката пристигнала в неделя на аерогарата в София. Дестинацията Мексико е една от рисковите и по тази причина 30-те кашона са отделени за щателна инспекция от митничарите. В тях имало 450 бутилки с кафява течност, която след тестванията се оказала метамфетамин.
Започналото следствие под управлението на Софийската градска прокуратура. Задържан е притежателят и шеф на комерсиалното сдружение, което е адресат на пратката - Милен Дамянов. Претърсени са домът и офисите на предприемача, конфискувани са документи, мобилни телефони и други движимости. Според експертиза цената на течния метамфетамин е 11 млн. лева Фактурата, която Дамянов трябвало да заплати, е на стойност 7 хиляди $.

Залавянето на сходен тип метамфетамин е неповторимо, тъй като до момента е прочут единствено един случай за откриване на по-голямо количество от същия синтетичен опиат.

Преди 6 месеца в Австралия са хванати 540 литра, споделиха на брифинг в сряда от митническото разузнаване и прокуратурата. Те обясниха, че в последната година и половина мексиканските наркокартели се пробват да навлязат и в останалите континенти, а освен в Съединени американски щати и Латинска Америка.

“Течният метамфетамин е наркотично вещество от групата на стимулантите. Основните международни производители са Мексико, Иран, Белгия, Нидерландия, Чехия и Полша. Пренася се доста лесно”, сподели още Стефан Бакалов, началник на отдела за битка с наркотрафика към митницата на летище София.

Милен Дамянов е в ареста с непрекъсната мярка “задържане под стража”. Издирват се негови съучастници за наркотрафика. Той може да получи от 10 до 15 година затвор по обвиняването, което му е повдигнато от прокуратурата.

Милен Дамянов е от Горна Оряховица, само че от години живее в София. Официално се занимава с импорт и експорт, както и с биопродукти като трюфели да вземем за пример. Съдружник е с едри предприемачи.

Освен с търговия и биопродукти Милен Дамянов стопанисва и дивечовъден сектор.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР