Москва възнамерява да се въздържа от спекулации по въпроса за

...
Москва възнамерява да се въздържа от спекулации по въпроса за
Коментари Харесай

Захарова: Русия ще се въздържа от спекулации по въпроса с виновните за саботажа на Северен поток

Москва има намерение да се въздържа от спекулации по въпроса за идентифицирането на виновните за саботажа на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 ". Това сподели в четвъртък на брифинг представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, оповестяват съветски медии.

" Жалко е, че западните страни не престават да пренебрегват апелите за транспарантно, обективно и деполитизирано следствие, с цел да се изяснят всички условия на случилото се и да се разпознават и санкционират виновните. Въпросът, несъмнено, остава на дневен ред и ще остане, защото става въпрос освен за най-мащабния в историята акт на бойкот против транспортната инфраструктура, само че и за извънредно рисков казус, който изисква корав групов отговор от международната общественост, основан на обстоятелства, резултати от следствие и заключения, направени тъкмо в правна посока. За разлика от нашите западни сътрудници, ние ще се въздържим от спекулации кой е провел и направил тези саботажни дейности “, сподели още Захарова.

Washington Post заяви на 21 декември, базирайки се на източници, че няма доказателства за присъединяване на Русия в саботажа на газопроводи след няколко месеца следствие от някои западни страни. Няколко западни публични лица, интервюирани от изданието, показаха страдание, че доста водачи на страни упрекнаха Москва в осъществяване на бойкот и не взеха поради, че други страни, както и екстремистки групи със лични претекстове, можеха да извършат офанзивите.

Коментирайки тази обява по искане на публицисти и отговаряйки на въпроса дали това е индиректно удостоверение за присъединяване на западни страни в саботажа на " Северен поток ", Захарова сподели: " Няма да играем тази игра. Има и би трябвало да има публично лице позиция на страните, в която би трябвало да се основава на интернационалната правна рамка, а точно резултатите от следствията. Течове, препратки към неназовани източници, някои аналитични калкулации, основани на непроверени данни - дано оставим всичко това. "

Според формалния представител на външното министерство, Москва чака, че заинтригуваните страни ще преразгледат метода си, ще се съгласят на съдействие, няма да политизират тази тематика и също така няма да фалшифицират данните.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР