Москва. Валентин Генчев, възпитаник на старозагорското СУ Христо Смирненски“ завоюва

...
Москва. Валентин Генчев, възпитаник на старозагорското СУ Христо Смирненски“ завоюва
Коментари Харесай

Възпитаник на старозагорско училище спечели медал от Европейско първенство по вдигане на тежести

Москва. Валентин Генчев, ученик на старозагорското СУ „ Христо Смирненски “ завоюва бронзов орден на Европейското състезание по повдигане на тежести в съветската столица Москва, осведомят от образователното заведение. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .

Дебютантът при мъжете завоюва бронз в дуела на категория до 67 кг с достижение от 315 кг. Въпреки че беше седми след изхвърлянето с персонално достижение от 138 кг, Генчев записа втори резултат в изтласкването от 177 кг и завоюва бронзовия орден.

Валентин Генчев е представител на школата от Стара Загора с треньор Стоян Стоянов и преди две години завоюва бронз на европейското до 20 година в Букурещ. Има доста републикански трофеи.

Старозагорецът е почнал да тренира под въздействието на Здравко Коларов, старши преподавател в СУ " Христо Смирненски ", който има дълготраен принос в развиването на тежката атлетика в Стара Загора. През 1991 година Здравко Коларов, дружно със Стоян Добрев, Желязко Иванов и Тони Тодорова, основават тежкоатлетическия състезателен клуб " Аполон ". Благодарение на ентусиазма на тези хора, тежка атлетика продължи да съществува в Града на липите, макар незадоволителните дотации и материална база. Традициите и приемствеността трансформират старозагорската школа в една от най-силните в България.

Благодарение на всеотдайната работа на Здравко Коларов към спорта се приобщават от ден на ден млади очаквания. В момента възпитаници от СУ " Христо Смирненски " упражняват интензивно тежка атлетика и резултатите не закъсняват.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР