Москва. Руското външно министерство съобщи, че германската медия Deutsche Welle

...
Москва. Руското външно министерство съобщи, че германската медия Deutsche Welle
Коментари Харесай

Politico: Русия спря Deutsche Welle

Москва. Руското външно министерство заяви, че немската медия Deutsche Welle няма да излъчва повече в Русия, написа европейската редакция на Politico .

Този ход идва като възмездие за решението на Германия в сряда да забрани немскоезичния канал на подкрепяния от Кремъл ефирен оператор RT поради спор за лиценз.

Дойче веле заяви, че акредитацията на публицистите му се лишава и офисите му ще би трябвало да бъдат затворени.

Москва съобщи, че излъчването на рускоезичната стратегия на Дойче веле посредством спътник и всички други средства за предаване към този момент е неразрешено. Ще стартира произвеждане по регистрация на Дойче веле като „ задгранична медия, изпълняваща функционалностите на непознат сътрудник “. Медийният спор беше повдиган неведнъж, когато немският външен министър Аналена Бербок се срещна с съветския си сътрудник Сергей Лавров в Москва предишния месец.

Освен това Москва съобщи, че ще сътвори лист „ на представители на държавни и публични структури на Германия, участващи в ограничение на излъчването на RT DE и по различен метод оказване на напън върху съветския медиен оператор, на които ще бъде неразрешено да влизат на територията на Руската федерация “.

Даниел Каспари, началник на немската делегация на ЕНП в Европейския парламент, разкритикува хода на Кремъл и сподели, че съветският президент Владимир Путин „ демонстрира същинското си лице от ден на ден и повече “.

„ Путин не може да се помири: по добра причина лицензът на RT Deutschland е лишен в Германия и той затваря, като безвъзмезден самостоятелен оператор “, сподели Каспари.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР