Москва. Профилните комисии на Държавната дума на Русия - по

...
Москва. Профилните комисии на Държавната дума на Русия - по
Коментари Харесай

ТАСС: Профилните комисии в руската Дума препоръчаха ратифициране на „споразуменията” със самопровъзгласилите се републики

Москва. Профилните комисии на Държавната дума на Русия - по интернационалните въпроси, както и по въпросите на Оперативно-наблюдателно дело, евразийската интеграция и връзките със сънародниците - във вторник сутринта единомислещо предложиха долната камара да ратифицира споразуменията със самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР) за другарство, съдействие и взаимопомощ, оповестява сътрудник на TACC .

На 21 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи признаването на суверенитета на тези така наречен „ национални републики ” и незабавно по-късно бяха подписани съглашения за другарство, съдействие и взаимопомощ с техните ръководители - Денис Пушилин и Леонид Пасечник. В нощта на понеделник против вторник те бяха импортирани в Държавната дума за ратификация. Очаква се през днешния ден и долната камара, и Съветът на федерацията да обсъдят този въпрос.

Споразуменията със сепаратистите в Донецк и Луганск се подписват за период от 10 години с автоматизирано удължение за петгодишни интервали. Във финансово-икономическата аргументация на договорите се показва, че утвърждението им няма да изисква спомагателни бюджетни разноски.

Според текста на споразуменията защитата на границите на двата отделили се района „ ще се реализира посредством взаимни старания на договарящите страни въз основа на ползите на личната им сигурност, както и на мира и стабилността “. По този въпрос ще бъде подписано настрана съглашение. Споразуменията плануват също, че всяка от страните ще даде на другата право да строи и употребява със своите въоръжени сили военни бази и уреди на територията на другата страна.

Договорите плануват отбрана на етническата, езиковата, културната и религиозната еднаквост на националните малцинства. Гражданите на двата отделили се от Украйна райони ще могат да получат съветско поданство при изискванията, избрани от закона. Страните по съглашението също по този начин ще сключат спомагателни съглашения за разрешаване на въпросите на двойното поданство. Установява се, че на територията на всяка от договарящите се страни „ се признават документи, издадени от държавни органи и органи на локално самоуправление на другата договаряща страна “.

Според споразуменията Русия ще предприеме ефикасни ограничения за поддържане и действие на финансовите и банкови системи на двете територии, въз основа на обстоятелството, че законното платежно средство там е съветската рубла. Освен това, съгласно документите, страните по споразуменията се задължават да " обезпечат удобни стопански, финансови и правни условия за предприемаческа и друга икономическа активност, в това число поощряване и взаимна отбрана на вложенията ", както и да предизвикват разнообразни форми на съдействие и директни връзки сред жителите на страните.

Споразуменията с Донецк и Луганск в това време плануват по-нататъшно приемане на ограничения за сливане на енергийните, транспортните и телекомуникационните системи. Освен това, съгласно документите, страните по споразуменията имат намерение да подхващат ограничения за уеднаквяване на гражданското и данъчното законодателство, както и законодателството в региона на пенсиите.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР