Москва. Предложихме да бъде създаден Младежки евразийски парламент и тази

...
Москва. Предложихме да бъде създаден Младежки евразийски парламент и тази
Коментари Харесай

Любомира Ганчева, АБВ: Предложихме да бъде създаден Младежки евразийски парламент и тази идея бе подкрепена от участниците в Международния конгрес на младежките парламенти в Москва

Москва. Предложихме да бъде основан Младежки евразийски парламент и тази концепция бе подкрепена от участниците в Международния конгрес на младежките парламенти в Москва. Младите хора през днешния ден имат голяма мощ и власт. Ние от дълго време не сме възприемани като „ част от казуса “, а като средство за разрешаване на комплицирани и конфликтни обстановки. Нашето мнение има голямо значение както в този момент, по този начин и за вбъдеще. Това съобщи зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева, която дружно с ръководителя на АБВ–Младежи Пламена Заячка бяха единствените български представители на влиятелния конгрес, оповестиха от пресцентъра на партията .
„ Имам шанса да бъда заместник-председател на национално виновна партия – АБВ, която постоянно търси разговор за разрешаване на проблемите пред българското общество, която постоянно дава късмет на младежите да изразят мнението си и да защитят позициите си. Тя ми даде и опцията на този конгрес да заявя, че през днешния ден света е построен по този начин, че всяка една демократична страна разчита на младежите и не може да има ръководство, което да не зачита мнението им. Ролята им на потомство, което е натоварено освен със задачата да сътвори семейство, а и да отгледа деца в свят, който е по-добър от предходния, към този момент се зачита. Видно е, че към този момент се схваща, че силата, капацитета и фантазиите, които носят всички младежи в себе си, движи нещата напред, от време на време със скорост, която надминава всички упования и секторът с технологиите е единствено един образец за това “.
Ганчева взе участие с отчет в третия панел на Форума, отдаден на Евразийския съюз като тласък за развиване на младежкия парламентаризъм. Пред участниците в Конгреса съобщи: „ Днес тематиката за евразийската интеграция звучи все по-отчетливо. Последните три години демонстрираха, че този стопански съюз, в действие от 2015 година, става все по-голям привлекателен център за бизнеса и вложенията. Трябва да отчетем обаче, че това се случва на фона на редица фактори, които имат своето значение, като: особеното равнище на развиване на страните в стопански проект, разликите в законодателните системи, неналичието на задоволително интернационалните съглашения, които да предизвикват развиването на връзките сред страните. Особено усещане прави и отсъствието на действителни и дейни дейности, които да се подхващат от водещи международни организации “, уточни Ганчева.
По думите й точно по тази причина е належащо да бъде образуван нов парламентаристки интернационален орган, който да се грижи за систематизирането на законодателството и връзките сред страните в постсъветското пространство. „ И тук още веднъж идва ролята на младежите, на младите водачи за подсилване на тези интернационалните връзки, за тяхната роля в интеграционните процеси, които да спомогнат за единство и развиване на всички страни, за реализиране на цивилизационно единение от нов вид “.
„ За мен един подобен нов орган на ръководство би трябвало да е самостоятелен в интернационален и политически проект. Той не би трябвало да е привързан с корпоративни зависимости и би трябвало да работи само за това, което младежите смятат, че е в общ интерес на всички страни от Евразийския съюз. Тази конструкция би трябвало да събира и образува политическите възгледи на младежите, да им разрешава законодателна самодейността в вярната посока, да им дава естрада за пробутване на политики, за които младежите по света упорстват “.
„ Евразийският юношески парламент би трябвало наложително да взе участие в процесите по вземането на решения, касаещи цялата общественост, както и при тяхната реализация. Той може и ще бъде орган, който основава трайни другарски контакти сред страните в общността и за това неговото присъединяване при образуването на политиките би трябвало да не предстои на никакво подозрение “, уточни тя.
По думите й в този момент е моментът за консолидация на всички старания за построяването на такава нова конструкция. „ За нас основните критерии би трябвало да са висока мотивация за работа в интерес на хората, целенасоченост за реализиране на поставените задания, насърчаване на здравословните упоритости, неприкритост, общо евразийски национализъм и не на последно място професионализъм и отговорност. За това предложих на Конгреса да одобри 2 рвшвния в тази област: основаване и развиване на Евразийски юношески парламент и приемане на обща Евразийска тактика за младежта и проект за деяние към нея. Това ще постави основата на едно бъдещо плодотворно политическо и икономическо съдействие “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР