Москва не вижда признаци за оптимизъмПродължилите близо 8 часа преговори

...
Москва не вижда признаци за оптимизъмПродължилите близо 8 часа преговори
Коментари Харесай

Без напредък на срещата САЩ-Русия

Москва не вижда признаци за оптимизъм
Продължилите близо 8 часа договаряния в понеделник сред Съединени американски щати и Русия не доведоха до пробив, съобщи Ройтерс.

Разговорите бяха инициирани поради рецесията в Украйна и настояването на Москва да получи гаранции за сигурност, в това число, че НАТО няма да продължи да се уголемява на изток.

“За нас е безусловно наложително да се уверим, че Украйна в никакъв случай, в никакъв случай няма да стане член на НАТО”, съобщи съветският зам.-външен министър Сергей Рябков, който оглавяваше делегацията на Москва.

Уенди Шърман - заместник-държавен секретар на Съединени американски щати, която бе отпред на американския договарящ екип, обаче отхвърлила настояването на Русия НАТО да се откаже от политиката на отворени порти.

Русия не е оптимистично настроена след диалозите със Съединени американски щати, само че няма да разреши настояванията ѝ да потънат в безпределно разтеглени договаряния, съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков. И добави, че обстановката ще стане по-ясна след идните през днешния ден и на следващия ден срещи - НАТО-Русия и тази в границите на ОССЕ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР