Москва не вижда причина Турция да злоупотребява с позицията си

...
Москва не вижда причина Турция да злоупотребява с позицията си
Коментари Харесай

Кремъл се заяде с Чехия за руския газов хъб в Турция

Москва не вижда причина Турция да злоупотребява с позицията си във връзка с съдействието с Русия за закупуване на газ. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Никой няма да излиза отвън границите на рационалното, нашите турски сътрудници схващат това и ние го разбираме. Затова не виждаме учредения за сходни опасения ", уточни той в отговор на въпрос дали Кремъл се притеснява, че Турция ще злоупотреби с позицията си на един от най-големите получатели на съветски газ.

Коментарът му е във връзка изказването на турския министър на финансите Нуреддин Небати, че страната му търси отстъпки за съветски газ и е отправила питане до " Газпром " по отношение на опцията за отсрочване на заплащанията.

Европейските страни може да имат разнообразни отзиви по отношение на опцията за закупуване на съветски газ през хъб в Турция, съобщи още Песков по отношение на изявление на чешкия министър на индустрията и търговията Йозеф Сикела, който изрази оптимизъм, че Европа няма да купува съветски газ през хъба в Турция.
 Съединени американски щати не желаят съветски газов хъб в Турция
Съединени американски щати не желаят съветски газов хъб в Турция

Вашингтон приканва Анкара да не се трансформира в леговище за противозаконни съветски активи

" Г-н Йозеф Сикела евентуално е наясно, че европейският континент има доста повече страни от Чехия и те могат да имат разнообразни позиции на разнообразни стадии, в разнообразни моменти, разнообразни усещания за това, което се случва, и по този начин нататък ", акцентира представителят на Кремъл.

Междувременно турският министър на енергетиката Фатих Донмез удостовери, че страната му е постигнала съглашение за основаване на газов хъб с Русия.

" Първо ще разгледаме нашата част от работата. Ние я започнахме. Винаги сме имали за цел да станем газов и търговски център. Най-напред би трябвало да приключим работата по наша страна ", означи той.

Миналия месец, в коридорите на Конференцията за взаимоотношение и ограничения за създаване на доверие в Азия в казахстанската столица Астана, Ердоган организира среща при закрити врата с Путин, който за първи път насочи предлагането си
 Ердоган хареса предлагането на Путин за газов хъб в Турция
Ердоган хареса предлагането на Путин за газов хъб в Турция

Анкара и Москва стартират взаимна работа по плана

Путин изложи концепцията си за експорт на повече синьо гориво през газопровода " Турски поток ", минаващ под Черно море към Турция, като посочи, че страната е най-хубавият маршрут за пренасочване на доставките на газ към Европейския съюз

От своя страна Ердоган съобщи, че, с цел да дефинират най-хубавото място за евентуалния газоразпределителен център. Той изрази мнение, че районът Тракия в Турция, граничещ с Гърция и България, наподобява като най-удачното място.

" Турски поток " беше публично пуснат в употреба през януари 2020 година

Газопроводът, който разрешава на Москва да заобиколи Украйна като директен маршрут за Европа, придвижва съветски газ до Южна Европа през Черно море и Турция.
 След повредата на
След повредата на " Северен поток ": Русия предлага да доставя газ на Европа през Турция

Има опция за доставки и през една от линиите на " Северен поток " 2
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР