Москва не основава политиката си на принципа „ако“, каза външният

...
Москва не основава политиката си на принципа „ако“, каза външният
Коментари Харесай

Лавров: Чакаме отговори за разширяването на НАТО на Изток

Москва не основава политиката си на правилото „ в случай че “, сподели външният министър Сергей Лавров на въпрос за вероятния неуспех на разговора по отношение на гаранциите за сигурност, съобщи РИА Новости.

„ Това е по-скоро маниерът на нашите западни сътрудници, които с съображение или без причина заплашват да постановат наказания на Русия съвсем всеки ден “, сподели той на конференция.

Министърът също по този начин увери, че управлението на страната е в положение да отбрани надеждно своите ползи, както във връзка с сигурността, по този начин и във връзка с гарантирането на правата на руснаците.

" Разчитаме твърдо на обещаните ни съответни отговори на тези планове на документи, които Русия съобщи на Съединени американски щати и членовете на НАТО. Има съображение да се счита, че някои контакти по тази тематика ще се осъществят тези дни ", сподели Лавров.

В края на 2021 година Русия разгласява планове на контракт със Съединени американски щати и съглашение с НАТО за гаранции за сигурност. Москва изисква от западните си сътрудници правни гаранции за отвод от по-нататъшно разширение на Северноатлантическия алианс на Изток, от присъединение на Украйна към блока и от основаване на военни бази в постсъветските страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР