Московското метро започна да тества възможността за плащане с цифрова

...
Московското метро започна да тества възможността за плащане с цифрова
Коментари Харесай

Цифровата рубла вече е реалност – тестват я в московското метро

Московското метро стартира да тества опцията за заплащане с цифрова рубла. Това се показва в известието, оповестено в формалния Telegram-канал на компанията Deptrans.

Ръководителят ѝ Максим Ликсутов заяви, че досега участниците в теста са закупили два типа карти " Тройка " за цифрови рубли: 12 сувенирни карти и една със записан баланс " Портфейл ". В отчета се споделя още, че цифровите рубли към този момент могат да се употребяват единствено за закупуване на карти " Тройка ". В бъдеще броят на стоките и услугите за заплащане с третата форма на съветската валута ще бъде уголемен.
-->
" Заедно с Банката на Русия и ВТБ започнахме да тестваме цифровите рубли в метрото. Това е първият план в областта на финансовите технологии, осъществен в градския превоз на Русия взаимно с Централната банка на Русия. След всеобщото въвеждане на цифровата национална валута пасажерите в метрото ще могат да заплащат за транспортни услуги с цифрови рубли, дружно с пари в брой и безналични пари. За нас е значимо да предоставим на жителите всички най-модерни и настоящи услуги за вътрешни разплащания " - се споделя в известието на Максим Ликсутов.

Припомняме, че пилотният план за цифрови рубли в Русия стартира да се извършва на 15 август. На първичния стадий в тестването на новата форма на валутата участваха ВТБ, ГПБ, МТС-банк, Росбанк и други До 1 септември участниците в теста направиха хиляди действителни преводи с цифровата рубла и започнаха да оферират на своите клиенти услуги по отваряне на дигитален портфейл.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР