Московската прокуратура извърши проверка на дейността на организацията още през

...
Московската прокуратура извърши проверка на дейността на организацията още през
Коментари Харесай

Руската прокуратура: Синдикатът на журналисти е вражески елемент - да се ликвидира!

Московската прокуратура извърши инспекция на активността на организацията още през май 2022 година Разследващите изследваха финансовата отчетност, документите по регистрацията, информацията за събитията, информацията за изявленията на представители на организацията.

При подаване на петиция прокуратурата се базира на административно дело против профсъюза по член „ за дискредитиране на съветските въоръжени сили “ (част 1 на член 20.3.3 от Кодекса за административните нарушения). Ведомството упрекна организацията в издание на уеб страницата на текстове, които съдържат „ неточна информация за хода на специфична военна интервенция за отбрана на ДНР и ЛНР “. Според прокуратурата синдикатът е разгласил противозаконна информация, която води до нарушение на правата и свободите на жителите, причинявайки щета на публичния ред и публичната сигурност, обществото и страната.

Профсъюзът на публицистите и медийните служащи беше основан през 2016 година, откакто група публицисти и правозащитници бяха нападнати на границата сред Ингушетия и Чечня.

По-рано, на 29 юни, Черемушкинският съд на Москва изпрати Дмитрий Талантов, юрист на журналиста Иван Сафронов, упрекнат в държавна измяна, в ареста за период до 21 август. Обвинението против него е, че пази публицист, който дискредитира въоръжените сили (ВС) на Руската федерация.

На 4 март съветският президент Владимир Путин подписа закон, криминализиращ разпространяването на погрешни материали за въоръжените сили на Руската федерация – т.е., разнообразни от формалната позиция на Кремъл. Наказателният кодекс на Руската федерация е допълнен с член 207.3 „ Публично разпространяване на съзнателно погрешна информация за потреблението на въоръжените сили на Руската федерация “. Той планува отнемане от независимост до три години или санкция до 1,5 милиона рубли.

Профсъюзът на съветските публицисти и медийни служащи е член на Международната федерация на публицистите IFJ. Тя е интернационално приета и се явява колективен член на ЮНЕСКО, показва също по този начин съветските публицисти в профилираната конструкция на Организация на обединените нации — Международната трудова организация, Международната конференция на профсъюзите и Консултативния комитет на профсъюзите.

За Кремъл обаче това е без значение. Решено е Профсъюзът на съветските публицисти и медийни служащи да бъде премахнат и ще го унищожават.

Любопитно е дали тези публицисти в България, които буйно пазят режима на Путин утвърждават решението на съветската прокуртура? Съгласни ли са с обвиняванията, че щом съветски публицисти назовават „ профилираната военна интервенция “ война и са срещу нахлуването в Украйна би трябвало да бъдат пращани в пандиза, а организацията им ликвидирана?

Каква ли „ позиция “ ще ни пробута БНР посредством пропутинския собствен кадър?

Само питаме.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР