Мощно земетресение с магнитуд 7,1 по скалата на Рихтер разтърси

...
Мощно земетресение с магнитуд 7,1 по скалата на Рихтер разтърси
Коментари Харесай

Земетресение от 7,1 по Рихтер разтърси Филипините

Мощно земетресение с магнитуд 7,1 по скалата на Рихтер раздруса северната част на Филипините, заяви Геоложката работа на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС. Плиткият трус е засегнал провинция Абра на основния остров Лусон в 8:43 ч. (00:43 Гринуичко време) и локалната сеизмологична организация предизвести, че се чака докладване на огромни вреди.

Земетресението е разрушило прозорците на постройките в епицентъра и е раздрусало високите здания на повече от 300 км от столицата Манила. Епицентърът е на 11 км югоизточно от Долорес, Филипините, а огнището е на дълбочина 10 км.

Няколко души са били ранени в град Бангед и откарани в болница за лекуване. В Долорес, който е усетил цялостната мощ на труса, ужасени хора са избягали от постройките си, а прозорците на локалния пазар са се изпочупили, заяви за Агенция Франс Прес майорът от полицията Едуин Серджо. " Земетресението беше доста мощно ", сподели Серджо, като добави, че в постройката на полицейския сектор е имало дребни пукнатини.

Филипините постоянно са разтърсвани от трусове заради местоположението си в Тихоокеанския " огнен пръстен " - дъга на интензивна сеизмична интензивност, която се простира от Япония през Югоизточна Азия и през Тихоокеанския басейн.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР