Мощната лятна буря Поли, която връхлетя Нидерландия и части от

...
Мощната лятна буря Поли, която връхлетя Нидерландия и части от
Коментари Харесай

Силната буря в Нидерландия взе най-малко две жертви

Мощната лятна стихия Поли, която връхлетя Нидерландия и елементи от Германия, взе минимум две жертви, повали дървета и нанесе вреди на къщи, като принуди едно от най-натоварените летища в Европа да анулира или отсрочи стотици полети, съобщи Асошиейтед прес.

Кралският нидерландски метеорологичен институт издаде предизвестие от най-висока степен на паника в три провинции, откакто бурята " Поли " връхлетя страната с проливни дъждове и мощен вятър. Институтът е измерил пориви напразно достигащи до над 145 км/ч по крайбрежието западно от Амстердам. Степента на паника беше понижена в ранния следобяд, откакто бурята се насочи на североизток и отслабна.

Storm Poly lashes the Netherlands and parts of Germany, causing 2 deaths and canceled flights

Нидерландски медии излъчиха фрагменти с изкоренени дървета и откъснати от вятъра парчета по улиците в Амстердам, Хага и град Харлем, откъдето бурята мина по време на утринния час пик.

Haarlem

Една жена е починала в град Харлем, откакто е била ударена от дърво, повалено от извънредно мощния вятър, заяви говорителката на локалната полиция Нина Моерс. В Амстердам дърво беше повалено върху къща-лодка, закотвена на един от историческите канали на града.

Storm Poly is wreaking havoc in the Netherlands

Силни пориви напразно връхлетяха също елементи от Северозападна Германия. Полицията заяви, че пешеходец е умрял в Реде, покрай границата с Нидерландия, откакто бил затиснат от повалено дърво.

Медийни фрагменти демонстрираха повалени дървета, паднали върху автомагистрали, къщи и трамвай. Общинските управляващи в Амстердам затвориха парковете, откакто бурята връхлетя нидерландската столица.

Спешните служби в провинция Северна Холандия, където се намира столицата Амстердам, изпратиха предизвестия по мобилните телефони, призовавайки хората да не излизат на открито, до момента в който не премине бурята. Службите по превоза посъветваха също водачите на коли, в случай че е допустимо да заобикалят да карат.

Амстердамското летище " Схипхол ", което е едно от най-натоварените в Европа, заяви на уеб страницата си, че чака следобяд " да бъде вероятен доста стеснен въздушен трафик ", защото бурята докара до анулация и отсрочване на полети.

Националната железопътна компания Народно събрание (Nederlandse Spoorwegen - бел. ред.), която обезпечава този превоз в страната, спря придвижването на всички влакове в северната част на Нидерландия.

Очаква се бурята да се насочи на север през Нидерландия по-късно през днешния ден и да премине през Дания и Германия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР