Мощен елексир за възпалено гърло, кашлица, простуда, безсъние, високо кръвно

...
Мощен елексир за възпалено гърло, кашлица, простуда, безсъние, високо кръвно
Коментари Харесай

Чай-сироп с мощно лековито действие

Мощен елексир за възпалено гърло, кашлица, настинка, бодърствуване, високо кръвно и други

Необходими Продукти

● лайка - 3 щипки, цвят сушена
● бъз - 3 щипки, цвят сушен
● шипка - 1 шепа, плод, сушени
● орехови преградки - 3 богати шипки
● липа - 3 щипки, цвят, сушена
● мащерка - 3 щипки, планинска, сушена
● куркума - 1 ч.л.
● джинджифил - 5 см корен
● вода - 1 л
● билков мед - 3 ч.л. кафява тръстикова захар

Начин на подготвяне

За по-бързо подготвяне сгряваме водата на термо кана. Сипваме я в тенджерка и продължаваме процеса на котлона, до момента в който заври. Сушените шипки измиваме усърдно и разрязваме на две, а обеления джинджифил измиваме и нарязваме на дребни късчета.

Последователно прибавяме лековитите билки (би било отлично да са брани на ръка и изсушени вкъщи, а в случай че ли не ги закупете от пазара от някоя добра баба) - лайката, бъза, ореховите преградки, липа, мащерката и най-после куркумата. Варим отварата 15 минути.

Сипваме в 3 ч.ч. и подслаждаме. Тъй като лечебните качества на меда се унищожават, когато е сипан в гореща течност или премине през термична обработка, най-добре е да овкусите чая си с кафява тръстикова захар.

Всяка съставна част е с потвърдени невероятни лечебни свойства, засилващи имунната система и лекуващи в разнообразни посоки.

Малко се знае за чудноватите качества на видимо непотребната част в ореха - ореховите преградки. Те лекуват бодърствуване, укрепват бъбреците, тонизират кръвообращението, облекчават болките в кръста и укрепват организма.

Тази лечебна запарка, микс от билки, оказва помощ при възпалено гърло, кашлица, настинка, бодърствуване, високо кръвно и други

Чудно Вкусно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР