Моряците от кораба Царевна, който бе блокиран край украинския град

...
Моряците от кораба Царевна, който бе блокиран край украинския град
Коментари Харесай

Моряците от Царевна се прибраха

Моряците от кораба " Царевна ", който бе блокиран край украинския град Мариупол, се прибраха през вчерашния ден с полет на държавния аероплан от Сочи. Във Варна те бяха посрещнати от премиера Кирил Петков и външната министърка Теодора Генчовска.
Евакуацията на 14-те български моряци и един украински жител стартира още в сряда предходната седмица. След слизането им от кораба те бяха превозени към Донецк, откъдето бе обезпечен кулоар за безвредното им напредване.
По лично предпочитание на кораба остават петима души, измежду които и капитанът.
Петков заяви, че държавното управление е имало връзка и с Русия, и с Украйна, като координацията е била посредством българските служби. " Не е имало връзка с Донецката национална република ", разяснява Генчовска.
Моряците описаха, че сами са слезли от кораба и оттова са посрещнати от бойци, които са ги приели доста добре, качили са ги на рейс и са ги закарали в хотел в Донецк и оттова - в Ростов на Дон. Те оповестиха, че корабът е бил изумен от осколки и има пробойни по корпуса.
В Украйна е блокиран още един български транспортен съд - " Рожен ", който се намира край Черноморск до Одеса и от него към този момент са евакуирани шестима души. Останалите имат храна за 3 месеца. Надяваме се на наследник кулоар за тяхното избавяне, сподели министър-председателят.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР