Морето като икономическа дейност и забавление - така ще бъде

...
Морето като икономическа дейност и забавление - така ще бъде
Коментари Харесай

Фестивал "Море 2022" в Лимасол

Морето като икономическа активност и развлечение - по този начин ще бъде показано то на фестивала „ Море 2022 ”, който стартира в Лимасол, „ морската столица ” на Кипър през днешния ден, в оповестения от Европейския съюз „ Европейски ден на морето ”.

Двудневният празник е реформаторски метод за разпространение измежду обществото на необятен набор от морски действия, като развиването на „ синята ” стопанска система и „ синята ” сила, корабоплаването, климатичните промени, опазването на плажовете и водите, уточни заместник-министърът на корабоплаването Василис Димитриадис.

Фестивалът се организира по самодейност на Министерството на корабоплаването в съдействие с община Лимасол.

Програмата му включва доста събития, проведени от институции, образователни звена, неправителствени организации, проучвателен центрове, свързани с морето.

Сред водещите акценти в тях е представянето на кипърското мореплаване и неговите вероятности. Младите хора ще бъдат осведомени с опциите на морското обучение и морските специалности.

Предвидени са и срещи с морската археология.

Ще има екоакции, художествени изложения, писмено кино, спортни прояви и концерти.

До края на май продължава публичното разискване на кипърския морски териториален проект, който е основен за реализацията на държавната тактика за интегрирана морска политика.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР