Мораториумът върху новите лекарства се налага, защото бюджетът на здравната

...
Мораториумът върху новите лекарства се налага, защото бюджетът на здравната
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Никой няма да бъде лишен от лечение

Мораториумът върху новите медикаменти се постанова, тъй като бюджетът на здравната каса би трябвало да бъде нормализиран. Когато създавахме НЗОК през 1999 година, парите за опазване на здравето бяха над един милиард лв., а в този момент са над 4,7 милиарда.

Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко... към профила. "Уверявам всички български жители, че никой няма да бъде лишен от лекуване. През идната година хората ще бъдат лекувани с най-съвременните медикаменти, които се оферират в Европа сега. Налага се преразглеждане на клиничните пътеки. Темата ще бъде разисквана с Българския лекарски съюз. Първото, с което се захванахме, е обзор на положението на държавните лечебни заведения. Ще се опитаме да създадем здравна карта единствено за държавните здравни заведения ", разкри още Ананиев.

"Друг от главните цели на министерството е нарастване на заплатите в районните здравни инспекции, кръвните центрове и психиатричните заведения. Освен това за следващата година в бюджета са обезпечени 20 милиона лв. за имунизациите на деца ", сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР