Основата на документа на Националната здравна карта, не само според

...
Основата на документа на Националната здравна карта, не само според
Коментари Харесай

Националната здравна карта скара БСП и ГЕРБ

Основата на документа на Националната здравна карта, освен съгласно нас, а и съгласно съсловните организации, не почива на действителни и здравни основи. Касата не заплаща за кревати, а за действия. В картата несъобразявайки се с мненията на районните комисии се получава тежък дисонанс. Зад това прозира мечтаните за администриране на здравната помощ у нас. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Според съперника му Александър Иванов от ГЕРБ никой няма да закрива болнични кревати. „ Затова дано се спре със спекулациите. Заради потребността от администриране и достъп на пациентите е нужна Националната здравна карта. Трябва да се уточни в кои отделения от какви експерти има потребност “, изясни той.

„ Защото се прави опит да се решат проблемите на медицината с стопански начини се стигна до тези исблъсъци “, счита Михайлов. По думите му промяната води до земетресения в системата.

„ Важно е да се каже, че с администрирането на Националната здравна карта се борим със свръхоткриването на лечебни заведения в избрани райони “, увери Иванов.

„ Има хора, които са част от казуса, следствие от него и такива, които могат да го решат “, съобщи Михайлов. „ През последните години се разкриха доста частни лечебни заведения, децентрализираха се тръжните процедури на търговете за лекарствените артикули и в този момент се предлага закриването на кревати “.

Иванов не се съгласи с тези изказвания и добави: „ Положителните резултати за здравната система не престават. Реимбурсират се доста типове медикаменти, вкараха се новаторски способи за лекуване “, разясни икономистът.

Според доктор Михайлов парите за здраве се харчат неефективно.

Опонентът му сподели, че офанзивите зачестяват поради битката с корупционните практики в опазването на здравето. По думите му това се дължи на засягането на доста ползи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР