Мораториумът е неприятен факт, защото каквото и да се направи,

...
Мораториумът е неприятен факт, защото каквото и да се направи,
Коментари Харесай

Валентин Николов: Мораториумът цъка като бомба, рано или късно потребителят ще плати



Мораториумът е противен факт , тъй като каквото и да се направи, потребителят заплаща най-после , сподели през БНР Валентин Николов, ръководител на националния комитет на България в Световния енергиен съвет за България и някогашен изпълнителен шеф на Българския енергиен холдинг.

Уверението на премиера, че няма да има страшни сюжети след мораториума и цените няма да скочат до небето Николов дефинира като „ положително благопожелание “.

„ Сега са единствено пожелания. Имам възприятието, че  властта още не може да разбере, че е ръководеща , че е в предизборна акция и пожелава, проучва. Много добре звучи, само че нещата желаят дейности “, подчерта Николов в предаването „ Преди всички “.

Никой да не си прави илюзията , че ще му заплати някой навън – някоя друга страна, някоя компания или който е да е. Винаги потребителят заплаща най-после всичките нелепости, които могат да бъдат натворени, до момента в който се случи това. В момента потребителят не може да усети цената на това, което е направено в Народното събрание, само че то цъка като бомба . Рано или късно ще го заплати. “

В Плана за възобновяване е записано, че през актуалната 2022 година пазарът на електрическа енергия ще бъде либерализиран напълно , посочи Валентин Николов.

„ Тогава към този момент ще бъде напълно друго ценообразуването, само че ще бъде пазарно. “

Според Николов Европейската комисия деликатно следи мораториума, „ забавя, само че не не помни “ и рано или късно ще усетим следващи дейности, които ще ни припомнят за този мораториум.

„ Цената на електрическата сила би трябвало да си остане пазарна. Цената и на потребителите би трябвало да е от малко малко пазарна “, уточни той.

Правителството би трябвало към този момент да е дало метода, по който да компенсира потребителите, а не да задържа цената , безапелационен е Николов.

„ Досега са единствено обещания и не се знае какъв брой ще бъде компенсацията . Говори се нещо, само че нищо не е ясно и не е написано “, посочи той във връзка оповестените от премиера милиард и половина лв. в помощ на бизнеса.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР