Moody’s Investors Service повиши перспективата на кредитния рейтинг на България

...
Moody’s Investors Service повиши перспективата на кредитния рейтинг на България
Коментари Харесай

Moody’s повиши перспективата на кредитния рейтинг на България на положителна

Moody’s Investors Service увеличи вероятността на кредитния рейтинг на България на позитивна от постоянна и удостовери дълготрайния рейтинг на страната в задгранична и локална валута Baa2.

Положителната смяна отразява мощната фискална позиция и удобните вероятности пред икономическия напредък. Запазването на кредитния рейтинг на Baa2 регистрира салдото сред позитивното фискално и макроикономическо развиване и декларираната подготвеност за присъединение към еврозоната и съществуващите провокации пред страната, произлизащи от отрицателните демографски трендове и съществуването на недостатъци в някои области на политиката.

Агенцията подчертава върху подобряващите се фискални индикатори и провежданата поредна и благоразумна политика. През последните години България се характеризира с възходящи бюджетни остатъци, устойчиво понижение на държавния дълг, усъвършенстване в кредитоспособността, забележителен фискален запас и позитивно въздействие на пенсионната промяна върху фискалната резистентност. Moody’s чака през 2020 година бюджетният баланс да остане на остатък (0.8 % от БВП), а държавният дълг да продължи да се намалява и да доближи 19 % от Брутният вътрешен продукт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР