Четиринадесетият национален конкурс на b2b Media Най-зелените компании в България

...
Четиринадесетият национален конкурс на b2b Media Най-зелените компании в България
Коментари Харесай

bTV Media Group спечели 6 награди в конкурса „Най-зелените компании в България“ 2024 на b2b Media

Четиринадесетият народен конкурс на b2b Media " Най-зелените компании в България " отличи най-хубавите екологични планове, начинания и компании на територията на страната. bTV Media Group завоюва цели 6 награди за свои планове, свързани с устойчивото основаване на телевизионно наличие, просветителни събития за положителните образци и практики в опазването на околната среда, както и за журналистически материали на „ зелена “ тема.

Специалната премия „ Зелена медия “ бе присъдена от журито на състезанието на bTV Media Group. Признанието се връчва за самодейностите на медийната група - „ Зелената седмица “, „ Грийн филминг “ и „ Да почистим България дружно “, както и за дългогодишните старания и тактика на компанията да предизвиква стъпките и процесите, които организации и консуматори могат да подхващат дружно, с цел да живеят и използват в безвредна, чиста и устойчива околна среда.

“Изключително сме щастливи от това самопризнание. Когато приказваме за зелени политики, отговорността е на компанията, само че заслугата е на всеки един от нейните чиновници. Гордеем сe, че bTV е първата медийна група в България, която сертифицира продукциите си по интернационалния стандарт albert. Кампанията “Да почистим България дружно ”, рубриките за “зелени минути ” в нашите излъчвания, секцията с ESG вести в бизнес уеб страницата, най-новата самодейност “Зелената седмица ”, са една дребна част от напъните ни да насочим вниманието към значими за обществото тематики. Работим поредно и се стремим да поддържаме необятна мрежа от сътрудници, чиито дела, начинания и положителни образци заслужават да бъдат насърчавани. ”, споделя Жанета Дядовска, шеф на отдел „ Маркетинг и корпоративни връзки “ в bTV Media Group.

В категория „ ESG Инициатива “ bTV Media Group завоюва първо място за използването на интернационално сертифицирания от albert „ Грийн филминг “ модел. „ Зеленото снимане “ съставлява реализация на телевизионни планове и наличие по резистентен метод за понижаване на излъчванията на парникови газове, по-ефективно потребление на ресурсите и запазване на околната среда. Включва оптимизация при потреблението на сила, превоз, настаняване, кетъринг, еко сертифицирани артикули, услуги с ниско въглеродно влияние, ръководство на отпадъците, унищожаване на пластмаси за еднократна приложимост, понижаване на използването на хартия, вътрешна и външна връзка и зелено наличие.

Призовото 3-то място бе връчено на bTV Media Group в категория „ Зелена просветителна самодейност “ с акцията „ Зелената седмица “. В рамките на одобрения обществен бранд „ Добрият образец “ и под мотото „ Отговорни към природата дружно “, медийната група посвети през юни месец 2023 година огромна част от своето ефирно, цифрово и радио наличие на " Зелената седмица ", като насочи екологични послания, осъществя интензивности посредством персонален образец на чиновниците и адресира към обществото значимите тематики за природосъобразния метод на живот.

В състезанието на b2b Media, прочут още като " Зелените Оскари ", уеб сайтът на bTV Media Group - businessnovinite.bg получи цели три оценки за публицистика в категория „ Зелено перо “. Полина Пенчева - виновен редактор на businessnovinite.bg, бе наградена за ESG рубриката на уеб страницата, Десислава Боцева за подкасти на " зелена " тема, а Живка Попатанасова за поредност от материали, свързани с  качеството на живот и зелената стопанска система.

„ Само преди 2 години, когато стартирахме bTV Бизнес Новините, бяхме уверени, че ESG рубриката би трябвало да бъде едно от водещите и отличаващите ни неща. В началото беше мъчно да разбираем най-много на дребните бизнеси първо какво тъкмо значи това и второ, какъв брой е значимо да споделят опита си по тематиката. Днес няма човек, който сме поканили на изявление, който да не е осведомен с значимостта на зелените политики в стопанската система. Смятам това за победа на публицистиката и че сме си свършили вярно работата, тъй като вярната информация е стигнала до верните хора. “, разяснява виновният редактор Полина Пенчева. Нейните отличени материали са оповестени в ESG секцията на businessnovinite.bg и са свързани с тематики за повторна приложимост и преработване на използвани матраци, филтриране на въздуха посредством микроводорасли, преизползване на реновирани електронни устройства.

„ Благодаря на b2b Media и на журито в състезанието „ Най-зелените компании на България “ за премията! Тя е самопризнание освен за мен, само че и за сътрудниците от bTV Бизнес Новините и bTV Media Group, тъй като с общи старания създаваме зелените тематики. Снимали сме и доста компании, които са сложили устойчивите практики във фокуса на развиването си “, сподели Живка Попатанасова. Нейните материали, които заслужиха самопризнание в състезанието, са свързани с устойчивата подвижност и понижаване използването на пластмаса.

„ Сайтът ни businessnovinite.bg е удостоверение, че, когато нещо се прави с обич, то съумява. За 2 години уеб платформата реализира доста. Част от работата ни е да създаваме зелени тематики, както и да демонстрираме на нашите читатели какъв брой значимо е да живеем зелено. Пожелавам на екипа ни още доста триумфи и да продължим да бъдем справедливи, забавни и потребни. “ Това са думите на редактора Десислава Боцева, която получи за втора поредна година отличие в класацията. Нейните авторски видео материали в „ Бизнес Видео Подкаст “ са свързани с изявленията за зеленото и стабилно отношение към природата, зелената сила и атомната електрическа енергия.

Отличията на b2b Media се раздават за реализирани промени по отношение на екологични индикатори и за развиване на бизнеса по виновен за природата метод. Компаниите, присъединили се в състезанието със свои номинации тази година надвишават 900, като всички те са отчели постигането на " зелени " цели и реализирането на устойчиви корпоративни тактики. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР