money.bgЛидерите на Европейския съюз заплашиха Турция със санкции заради спора,

...
money.bgЛидерите на Европейския съюз заплашиха Турция със санкции заради спора,
Коментари Харесай

EC e гoтoвa дa зaшлeви Typция cъc caнĸции зapaди гaзoвoтo нaxoдищe ĸpaй Kипъp

money.bg

Лидерите на Европейския съюз заплашиха Турция със наказания поради разногласието, зародил към газовото находище, намерено край Кипър, написа The Wall Street Journal. Безпрецедентният ход на Брюксел идва, откакто турският президент Реджеп Тайп Ердоган към този момент е изправен пред опасност от скорошни американски наказания поради плануваната покупка на съветския зенитно-ракетен комплекс S-400.

Едновременни ограничения от Европа и Съединени американски щати против турската страна, компании и лица може да изолира страната в миг, в който напрежението в Близкия изток се повишава. Ердоган неведнъж подминаваше предизвестията на Вашингтон и се присмиваше на европейските водачи, давайки сигнал, че Турция ще купи съветското въоръжение и ще стартира изследвания за газ в противоречивото находище.

Лидерите на Европейски Съюз покачиха залога, откакто бяха призовани от Кипър и Гърция. Ходът пристигна поради втория кораб, пратен в района. Турция стартира проучвателните действия през май на запад от Кипър, създавайки си рецензии от Европейски Съюз и Съединени американски щати.

" Европейски Съюз ще продължи да следи развиването от близко и е подготвена да отговори уместно и в цялостна взаимност с Кипър ", обявиха водачите в общо изказване, от което излиза наяве, че се разискват и наказания. Източник на изданието показва, че това може да се случи още през лятото. " Това, което Турция прави в териториалните води на Кипър, е безусловно недопустимо ", съобщи президентът на Комисията Жан-Клод Юнкер. И даде обещание отговорът на Европейски Съюз да не е " мек ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР